Live

Coreea de Sud va dezvălui ajutorul pe care-l acordă Kim lui Putin în războiul din Ucraina

Data actualizării: Data publicării:
Relațiile dintre Phenian și Moscova s-au întărit de la începutul războiului din Ucraina. Fotot: Kim Jong Un și Vladimir Putin / Sursa foto: Profimedia Images

Reprezentanţi ai Coreei de Sud urmează să sosească la începutul săptămânii viitoare la sediul NATO de la Bruxelles pentru a împărtăşi informaţii despre presupusul sprijin oferit de Coreea de Nord în ofensiva rusă în curs împotriva Ucrainei. 

Secretarul general al NATO, Mark Rutte, a subliniat urgenţa situaţiei marţi, în timpul unei conferinţe de presă cu premierul estonian Kristen Michal, precizând că subiectul principal al discuţiilor va fi acela menit să clarifice dacă Phenianul a trimis într-adevăr trupe în Rusia pentru a fi desfăşurate în Ucraina, , informează miercuri dpa, potrivit Agerpres. 

Rutte a declarat că o astfel de acţiune ar constitui o escaladare semnificativă în război.

Vineri, serviciile de informaţii al Coreei de Sud (NIS) au acuzat armata nord-coreeană că a trimis deja 1.500 de soldaţi în Rusia pentru antrenament, în scopul de a fi desfăşuraţi ulterior în Ucraina.

În total, potrivit NIS, Coreea de Nord a decis să trimită circa 12.000 de soldaţi, inclusiv unităţi speciale, pentru a spijini Rusia.

În timpul conferinţei de presă susţinute marţi seara la Tallin, Rutte a spus că el nu poate confirma deocamdată nicio implicare activă a unor soldaţi nord-coreeni în războiul Rusiei împotriva Ucrainei. Oricum, a adăugat el, Seulul va oferi cele mai noi informaţii la începutul săptămânii viitoare.

Editor : A.R.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO 3.9 milioane de vizualizări: Anamaria Prodan le-a arătat tuturor casa de peste un milion de euro căreia îi trebuie lift

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ce îi oferă Putin lui Kim Jong Un la schimb pentru soldații nord-coreeni trimiși pentru frontul din Ucraina

Kim Jong Un s-a dus în inspecție la bazele de rachete balistice intercontinentale

Încă o escaladare. Coreea de Nord a trimis piloți în Rusia pentru a se alătura războiului din Ucraina

Coreea de Sud ia în considerare trimiterea de personal militar în Ucraina. Ce misiune au soldații guvernului de la Seul

Partenerii noștri