Live

Coreea de Nord vrea și mai multe arme nucleare. Phenianul susține că se confruntă cu o „ameninţare gravă”

Data publicării:
Foto: Kim Jong Un, conducătorul suprem al Coreei de Nord / Sursa foto: Profimedia Images

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a declarat că ţara implementează acum o politică de construcţie a forţei nucleare pentru a creşte numărul de arme nucleare „exponenţial”, a declarat marţi media de stat KCNA, potrivit Reuters, preluată de News.ro. 

Într-un discurs ţinut luni cu ocazia aniversării fondării Coreei de Nord, Kim a declarat că ţara trebuie să îşi pregătească mai temeinic „capacitatea nucleară şi disponibilitatea de a o utiliza în mod corespunzător în orice moment pentru a asigura drepturile de securitate ale statului”, a declarat KCNA. 

O prezenţă militară puternică este necesară pentru a face faţă „diferitelor ameninţări prezentate de Statele Unite şi adepţii acestora”, a adăugat el.

Kim a mai spus că Coreea de Nord se confruntă cu o „ameninţare gravă” din partea a ceea ce a spus că este un bloc militar nuclear condus de Statele Unite în regiune.

Coreea de Sud va organiza marţi o reuniune a miniştrilor apărării cu statele membre ale Comandamentului Naţiunilor Unite (UNC). UNC este condus de comandantul armatei americane staţionate în Coreea de Sud.

Luna trecută, Germania a devenit cel mai recent membru al UNC din Coreea de Sud, care ajută la supravegherea graniţei puternic fortificate cu Coreea de Nord şi s-a angajat să apere Sudul în caz de război.

Coreea de Nord a criticat UNC ca fiind o „organizaţie de război ilegală”, iar intrarea Germaniei în forţa ONU de monitorizare a frontierei, condusă de SUA, a crescut tensiunile.

 

Editor : M.C

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Coreea de Nord a lansat rachete balistice cu rază scurtă de acțiune pentru a doua oară în doar câteva zile

Cea mai mare provocare pentru Kamala Harris, dacă va câștiga alegerile, nu este Rusia, ci Coreea de Nord

Coreea de Nord a lansat o amplă campanie de vaccinare, după patru ani în care și-a lăsat copiii expuși la boli mortale

Președintele american crede că Secret Service are nevoie de mai mult ajutor. Agenția are peste 8.000 de angajați

Partenerii noștri