Live

Coreea de Nord se confruntă cu inundații devastatoare. Seulul și-a oferit ajutorul, dar Kim Jong-Un îl acuză că „împrăștie zvonuri”

Data actualizării: Data publicării:
Kim Jong Un vizitează zonele afectate de inundatii. Foto: Profimedia

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a acuzat presa sud-coreeană că a răspândit informații false cu privire la amploarea inundaţiilor care au afectat nordul ţării sale, a relatat sâmbătă agenţia oficială de presă KCNA, citată de News.ro.

Presa de stat nord-coreeană a relatat joi că au avut loc inundaţii şi ploi torenţiale în regiunea Sinuiju, în apropiere de graniţa cu China, şi a publicat fotografii cu Kim supervizând operaţiunile de salvare dintr-o barcă pneumatică.

Ulterior, presa sud-coreeană a afirmat că dezastrul ar fi putut provoca moartea a 1.000 - 1.500 de persoane sau dispăruţi şi că mai multe elicoptere de salvare s-ar fi prăbuşit. Aceste rapoarte au determinat guvernul sud-coreean să îşi ofere - fără succes – ajutorul.

Potrivit KCNA, Kim Jong Un a declarat că inundaţiile nu au provocat victime în Sinuiju şi că peste 5.000 de persoane au fost salvate.

„Presa de gunoi a inamicului răspândeşte un zvon fals”, a spus el. În continuare, potrivit agenţiei oficiale, liderul „a denunţat cu severitate obiceiurile inveterate şi natura josnică a gunoaielor din Republica Coreea care fac o campanie de defăimare vicioasă”.

Guvernul sud-coreean a declarat vineri că a încercat în zadar să contacteze autorităţile din Nord pentru a le oferi ajutor umanitar.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Doroftei n-a avut de ales după ce a fost numit ”cerșetor”: ”Barbut nu știu, poker nu știu. Au fost zile în care nu mâncam”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Coreea de Nord a lansat o amplă campanie de vaccinare, după patru ani în care și-a lăsat copiii expuși la boli mortale

Arafat: Încă 1.000 de pompieri vor ajuta la curățarea caselor inundate din Moldova. Sperăm în 48 de ore să eliminăm efectele imediate

Meteorolog: În zonele afectate de inundații e posibil să mai plouă, dar nu la aceeași intensitate. Când se încălzește vremea

Barajul neterminat din zona inundată care putea limita dezastrul. Fechet: Ar putea să înmagazineze 200 de milioane de metri cubi de apă

Partenerii noștri