Live

Coreea de Nord ar fi trimis primii 10.000 de soldați să lupte în războiul lui Putin din Ucraina

Data publicării:
Relațiile dintre Phenian și Moscova s-au întărit de la începutul războiului din Ucraina. Fotot: Kim Jong Un și Vladimir Putin / Sursa foto: Profimedia Images

Dictatorul nord-coreean ar fi trimis 10.000 de soldați în Rusia pentru a ajuta regimul lui Putin să intensifice eforturile de război împotriva Ucrainei, a declarat un diplomat occidental pentru Kyiv Independent.

Diplomatul occidental a declarat pentru Kyiv Independent că nu este clar ce fel de soldați sunt sau care sunt rolurile lor. The Kyiv Independent a contactat Ministerul de Externe al Ucrainei, dar nu a primit un răspuns la momentul publicării. Serviciul de informații militare al Ucrainei (GUR) a refuzat să comenteze.

Pe masura ce Rusia si Coreea de Nord își adancesc legaturile militare, diplomații si experții occidentali subliniază că acest lucru arata nevoia tot mai mare a Moscovei de resurse pentru a continua să ducă războiul costisitor din Ucraina.

Președintele ucrainean, Volodimir Zelensky, declara recent că legăturile dintre Rusia și Coreea de Nord au ajuns la un nou nivel. Pe lângă armele primite de ruși de la nord-coreeni, acum regimul lui Putin ar fi primit și mii de soldați.

„Vedem o alianţă tot mai mare între Rusia şi regimuri precum Coreea de Nord. Nu mai este vorba doar despre transferul de arme. De fapt, este vorba despre transferul de oameni din Coreea de Nord către forţele militare de ocupaţie. Evident, în astfel de circumstanţe, relaţiile noastre cu partenerii noştri trebuie să fie dezvoltate”, a spus Zelenski.

Liderul de la Kiev a dezvăluit că a fost informat de serviciile de spionaj ucrainene despre intenţiile Rusiei pentru această toamnă şi iarnă şi despre „implicarea reală” a Coreei de Nord în război, menţionând că sunt şi alte state care „din păcate, investesc în prelungirea războiului”.

De altfel, Rusia ar intenţiona să încorporeze într-una dintre brigăzile sale de asalt circa 3.000 de soldaţi nord-coreeni care ar putea fi desfăşuraţi în provincia rusă de graniţă Kursk unde armata ucraineană a ocupat o porţiune de teritoriu, afirmă surse din serviciul militar de informaţii ucrainean (GUR).

Editor : A.R.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

"La prima vedere, pare o glumă!" Secretarul general și contabilul-șef de la FRC ar fi primit premii mai mari decât David Popovici

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Zelenski a prezentat „planul victoriei” deputaților ucraineni. „Rusia trebuie să piardă războiul”

Coreea de Sud, Japonia şi Statele Unite au creat un mecanism de monitorizare a sancţiunilor impuse regimului nord-coreean

Zelenski a fost invitat să-și prezinte „planul victoriei” la summitul UE

Filmări spectaculoase din Ucraina cu un sistem de rachete RAK-SA-12 în acțiune. Sistemul croat e montat pe un Humvee american

Partenerii noștri