Live

Video Contraatac al parașutiștilor ruși în regiunea Kursk. „Situația s-a înrăutățit” pentru trupele ucrainene din zonă

Data actualizării: Data publicării:
Coloană de blindate rusești în zona Kursk. Sursa gif: X/Rob Lee

Imagini cu o coloană alcătuită din cel puțin 8 tancuri și vehicule blindate ale armatei ruse care au organizat un contraatac în regiunea Kursk au fost publicate pe rețelele sociale. Imaginile au fost geolocalizate de Deespstate UA, un canal pro-Kiev specializat în analize OSINT (Open Source Intelligence - informații din surse deschise), care prezintă o hartă în timp real a liniei frontului și care a admis că situația „s-a înrăutățit” pentru trupele ucrainene aflate în regiune.

Contraatacul rusesc a fost realizat de parașutiști din cadrul Regimentului 51 Aeropurtat al armatei ruse care au reușit să găsească o cale de trecere peste râul Seim, în ciuda faptului că ucrianenii anunțaseră distrugerea celor trei poduri rutiere din regiune, inclusiv a unui pod de pontoane construit de armata rusă.

„Într-adevăr, situația de pe flancul stâng al grupului nostru (de forțe) din zona Kursk s-a înrăutățit”, se arată în comentariul publicat pe contul de X al DeepState, care a prezentat și o hartă în timp real care prezintă avansul rusesc.

Imagini geolocalizate arată că rușii au cucerit două localități în regiunea Kursk. De asemenea, sursele pro-ruse au publicat pe rețelele sociale imagini cu prizonieri ucraineni luați de parașutiștii ruși, încă neconfirmate oficial.

Editor : Mihnea Lazăr

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

"Merg la sală zilnic!" După ce a făcut marele anunț, Larisa Iordache a dezvăluit cum arată acum o zi din viața ei

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Moldova este următoarea țintă, dacă Ucraina cade, crede ministrul de Externe german

În timp ce se omoară în Donețk și Kursk, Rusia și Ucraina au ajuns să susțină aceeași parte în războiul din Sudan (Financial Times)

Zelenski anunță că planul victoriei Ucrainei este pregătit. Ce urmează

Alertă de radiații la granița NATO-Rusia. Ce spune CNCAN despre cesiul radioactiv detectat de Norvegia

Partenerii noștri