Live

Consorțiul Kalașnikov își crește producția de armament. Armata rusă a primit o nouă armă de asalt: AK-12

Data actualizării: Data publicării:
Militar rus înmânează unui recrut noua armă de asalt AK-12 din dotarea armatei ruse. Foto: Profimedia Images

Consorţiul Kalaşnikov, unul dintre principalii producători de arme din lume, şi-a crescut producţia de armament cu 30% pentru a satisface nevoile armatei ruse în Ucraina, informează EFE, preluată de Agerpres.

În acest scop, Kalaşnikov a lansat proiectul Konveiner în iulie 2022, care a presupus modernizarea tehnologică a fabricilor, a informat vineri consorţiul într-un comunicat.

Konveiner a presupus îmbunătăţirea treptată a proceselor de producţie, instalarea de noi echipamente şi modernizarea liniei de asamblare, potrivit comunicatului citat.

Toate acestea au permis companiei să dea curs comenzilor plasate de forţele armate ruse în termenele planificate şi cu calitatea cerută, a explicat Andrei Barîşnikov, directorul general al Kalaşnikov.

La începutul lunii noiembrie, Kalaşnikov a finalizat contractul semnat cu armata rusă în 2021, în ajunul începerii războiului în Ucraina, pentru furnizarea puştii de asalt AK-12 model 2023.

Acest contract de furnizare a puştilor de asalt este cel mai amplu semnat de companie, care a creat şi o divizie specială pentru fabricarea de drone în contextul campaniei militare ruse în Ucraina.

Consorţiul, care se află sub incidenţa sancţiunilor impuse de Uniunea Europeană, Statele Unite, Marea Britanie şi alte ţări din cauza războiului din Ucraina, este cel mai mare producător de arme de foc uşoare din această ţară.

Rusia, care va spori cheltuielile pentru apărare cu aproape 70% în 2024, a crescut considerabil ritmul producţiei de arme şi echipamente militare în ultimele luni, potrivit surselor de informaţii occidentale.

Editor : M.L.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO A apărut alături de o tânără cu 51 de ani mai mică și internetul a ”explodat”. Care e, de fapt, adevărul

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ucraina pierde teren, dar nici Putin nu dispune de rezerve infinite: Unul din marile depozite de blindate ale Rusiei s-a golit complet

Preţul gazelor atinge cel mai ridicat nivel din ultimele 14 luni după oprirea livrărilor din Rusia către Europa prin Ucraina

Mărturia unui programator rus de origine ucraineană care a încercat să ajungă în România. Cum a fost spionat și săltat de agenții FSB

Cine este în spatele informației că Bashar al-Assad ar fi fost otrăvit în Rusia și ce se știe până acum

Partenerii noștri