Live

Clienții unui pub din Londra își pot plăti consumația cu telefoane și alte dispozitive electronice vechi

Data actualizării: Data publicării:
Potrivit unui raport, o gospodărie britanică ajunge să acumuleze în jur de 20 de dispozitive vechi, scoase din uz. Foto: Profimedia Images

Britanicii care vor să scape de dispozitivele electronice vechi le pot folosi ca monedă de schimb într-un pub din Londra, care le permite clienților ca, în loc de bani, să își plătească consumația cu telefoane sau alte aparate uzate, potrivit Euronews.

Circa 14.000 de tipuri de dispozitive electronice pot duce oamenii în localul Trade-Inn din capitala britanică. Apoi, acestea sunt reparate de o companie de tehnologie și pot fi folosite în continuare.

„Am fost șocată când am aflat ce impact pot avea telefoanele vechi asupra mediului înconjurător. Este important ca, după ce le-am folosit, să fie puse în circulație pentru ca altcineva să le folosească”, spune modelul și ecologista Daisy Lowe, prima clientă care a plătit nota cu dispozitive uzate.

Ideea a venit în contextul în care Marea Britanie este pe cale să devină cel mai mare producător european de deșeuri electronice, depășind Norvegia, actualul lider global, până în 2024.

Campania este parte a serviciului Spring, de recirculare tehnologică în Marea Britanie, care are ca scop colectarea a 1,6 milioane de tone de deșeuri electrice produse anual în Regat. Este vorba despre toate dispozitivele aruncate, precum smartphone-uri, televizoare și frigidere. Multe dintre ele ajung să fie incinerate, depozitate sau expediate ilegal în străinătate, cu un cost foarte mare pentru mediu.

Potrivit unui raport al Comitetului de Audit pentru Mediu al guvernului de la Londra, o gospodărie britanică ajunge să acumuleze în jur de 20 de dispozitive vechi, scoase din uz.

„Păstrarea unui dispozitiv neutilizat într-un sertar este un lucru la fel de rău ca aruncarea sa. Asta pentru că, mai degrabă decât să fie refolosit de altcineva, este scos din circulație și trebuie înlocuit cu ceva nou. Pe măsură ce tehnologia din casele noastre crește, crește și un munte de deșeuri electronice, care are un impact catastrofal asupra mediului”, a explicat cofondatorul Spring, James Seear.

Editor : I.C

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Scene greu de imaginat. Iga Swiatek a câștigat cu 6-0, 6-1, dar a aflat de la jurnaliști că nu contează: "Ce?!"

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Aproape 150 de femei au intentat procese magazinului de lux Harrods, al cărui fost patron Al Fayed e acuzat de viol și hărțuire sexuală

Kremlinul a cumpărat anul acesta de patru ori mai multe telefoane iPhone decât anul trecut

Fără lichide la muzeu: Galeria Națională din Londra: „Din păcate, suntem obligați să luăm măsuri pentru a ne proteja colecția”

Mama lui Taylor Swift a "negociat" escorta poliției pentru fiica sa, cu ocazia unui concert la Londra. "Altfel, anulez"

Partenerii noștri