Live

Ciocniri între poliția indiană și rebelii din Kașmir, înainte de vizita premierului Narendra Modi. „Doi teroriști” au fost uciși

Data actualizării: Data publicării:
Ciocnirile dintre polițiștii indieni și rebeli au avut loc într-o zonă rezidenţială situată în zona Sopore din nordul Kașmirului. Sursa foto: Profimedia Images

Poliţia indiană a anunţat miercuri că a împuşcat „doi teroriști” în Kașmir, cu o zi înaintea vizitei premierului Indiei în acest teritoriu disputat de rebeli. Narendra Modi este aşteptat joi în principalul oraș al regiunii, Srinagar, pentru a inaugura mai multe proiecte de dezvoltare. 

"Doi terorişti au fost ucişi într-o confruntare" şi "au fost descoperite materiale compromiţătoare, arme şi muniţii", a indicat poliţia pe reţelele sociale. Incidentul a avut loc într-o zonă rezidenţială situată în zona Sopore din nordul Kașmirului, notează Agerpres.

Atacurile rebelilor s-au înmulţit în ultima vreme în această regiune zbuciumată administrată de India.

Narendra Modi este aşteptat joi în principalul oraș al regiunii, Srinagar, pentru a inaugura mai multe proiecte de dezvoltare. El mai urmează să prezideze vineri manifestaţiile organizate pentru a marca Ziua Internaţională Yoga.

Kașmirul este împărţit între India şi Pakistan de la independenţa lor faţă de Marea Britanie în 1947. Cei doi vecini au purtat trei războaie pentru controlul teritoriului.

Grupurile rebele au lansat în 1989 o insurecţie armată, cerând independenţa regiunii majoritar musulmană sau anexarea acesteia la Pakistan.

Conflictul a făcut zeci de mii morţi, civili, soldaţi şi rebeli.

Ciocnirile dintre rebeli şi armată au scăzut semnificativ din 2019, când guvernul Modi a revocat statutul de semi-autonomie al Kașmirului indian.

India acuză în mod regulat Pakistanul că sprijină şi înarmează rebelii, ceea ce Islamabadul neagă.

Pe 9 iunie, un individ înarmat a deschis focul asupra unui autobuz care transporta pelerini hinduşi care tocmai vizitaseră un sanctuar.

Atacul, comis cu aproximativ o oră înainte ca Modi să depună jurământul pentru al treilea mandat la New Delhi, a făcut nouă morţi şi zeci de răniţi. Acesta este unul dintre cele mai mortale atacuri împotriva civililor din ultimii ani.

Editor : M.I.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

"Cine a căzut nu s-a mai ridicat". Mărturii despre una dintre cele mai tragice busculade religioase cu 121 de morți, majoritatea femei

Peste 80 de oameni au murit în urma unei busculade la o adunare religioasă hindusă în India

Cum vrea unul dintre cei mai bogați oameni din lume să transforme cea mai mare mahala din India într-un „oraș de clasă mondială”

Ministrul Apelor din India a intrat în greva foamei pentru a cere mai multă apă potabilă în capitală

Partenerii noștri