Live

China limitează utilizarea unei aplicaţii care seamănă cu TikTok

Data publicării:
Douyin, versiunea chineză a aplicaţiei de postări video TikTok, va limita timpul său de utilizare. Foto: Profimedia Images

Douyin, versiunea chineză a aplicaţiei de postări video TikTok, va limita timpul său de utilizare de către copiii sub 14 ani la mai puţin de 40 de minute pe zi. Compania a explicat într-un comunicat că va recomanda "conţinut istoric, cercetare ştiinţifică şi expoziţii din muzee" minorilor pentru a le trezi interesul într-un anumit domeniu şi pentru a învăţa ceva în timpul utilizării aplicaţiei.

Cele 40 de minute vor fi disponibile minorilor din această categorie de vârstă între orele 6:00 dimineaţă şi 22:00 seara. Copiii cu vârsta de sub 14 ani vor trebui să se înscrie cu numele real şi vor avea astfel acces la "modul juvenil" creat special pentru ei şi care include şi limita de timp.

Potrivit cifrelor furnizate de Douyin, care la fel ca TikTok aparţine companiei chineze Bytedance, a depăşit anul acesta 400 de milioane de useri activi pe zi.

Autorităţile chineze au impus recent noi reglementări şi în alt domeniu preferat de tineri, cel a jocurilor video. A fost astfel limitat la trei ore pe săptămână accesul minorilor la jocurile video online, după ce un ziar oficial le-a descris drept "un opiu spiritual" şi "un drog electronic" al tinerilor, relatează EFE, citată de Agerpres.

Potrivit noii reglementări, providerii de jocuri video "online" nu pot permite accesul minorilor decât între orele 20:00 şi 21:00 în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică.

Editor : A.A.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Albania interzice TikTok timp de un an, după uciderea unui adolescent. Premierul acuză platforma că alimentează violența

Ce spune firma care a derulat campaniile pe TikTok ale PNL despre legătura cu Călin Georgescu

Dezvăluiri: O campanie pe TikTok plătită de PNL l-ar fi promovat, de fapt, pe Călin Georgescu

Moș Crăciun, folosit ca amenințare în educația copiilor. Ce spun psihologii despre metoda la care apelează părinții înainte de Crăciun

Partenerii noștri