Live

Cel mai recent sondaj pentru Casa Albă. Harris și Trump sunt blocați într-o cursă prezidențială extrem de strânsă (CNN)

Data publicării:
Cei doi merg umăr la umăr în sondaje. Foto: Profimedia

Cursa pentru președinție dintre vicepreședintele Kamala Harris și fostul președinte Donald Trump este extrem de strânsă.

În rândul alegătorilor probabili din întreaga țară, un nou sondaj CNN realizat de SSRS arată că 48% îl susțin pe Harris și 47% pe Trump, o marjă care sugerează că nu există un lider clar în cursă.

Atât Harris, cât și Trump beneficiază de sprijinul majorității susținătorilor lor - 72% dintre susținătorii lui Trump spun că alegerea lor este mai mult pentru el decât împotriva lui Harris, în timp ce 60% dintre susținătorii lui Harris spun că alegerea lor este mai mult pentru ea decât împotriva lui.

Voturi anti-Trump

Aceasta este o schimbare majoră în atitudinea alegătorilor față de cursă, comparativ cu începutul acestei veri. În ultimul sondaj național CNN din iulie, la scurt timp după ce președintele Joe Biden și-a încheiat campania prezidențială și Harris și-a aruncat pălăria în ring pentru nominalizarea democrată, susținătorii lui Harris erau împărțiți în mod egal între sprijinul afirmativ pentru ea și cei conduși de sentimentul anti-Trump. În sondajele anterioare, susținătorii lui Biden au afirmat că, prin alegerea lor, își exprimau în mare măsură opoziția față de Trump.

Cifre

Cel mai recent sondaj arată că Harris și Trump sunt aproximativ la egalitate cu alegătorii independenți - Harris la 45% față de Trump la 41% - cu o diferență de gen care este centrată în rândul independenților. Femeile independente se împart 51% Harris la 36% Trump, în timp ce bărbații independenți se împart 47% pentru Trump la 40% pentru Harris, cu o diferență foarte mică între bărbați și femei în ambele partide.

Diferența de gen din sondaj este, de asemenea, mai concentrată în rândul alegătorilor albi (bărbații albi sunt 58% Trump față de 35% Harris, în timp ce femeile albe sunt 50% Trump față de 47% Harris), cu foarte puține diferențe de gen în rândul alegătorilor de culoare sau latino-americani.

Harris are un avans considerabil în rândul alegătorilor mai tineri de 30 de ani (55% o susțin față de 38% care îl susțin pe Trump) și în rândul alegătorilor de culoare (79% Harris față de 16% Trump) și latino (59% Harris față de 40% Trump).

Sondajul sugerează că, în general, Harris a început să își construiască o imagine publică mai pozitivă, devansându-l pe Trump în mai multe măsurători ale modului în care publicul o vede personal.

Deși mulți alegători încă își formează opiniile cu privire la principalii candidați la funcția de vicepreședinte, alegerea lui Harris pentru un contracandidat, guvernatorul din Minnesota, Tim Walz, are un rating de favorabilitate semnificativ mai pozitiv (36% favorabil față de 32% nefavorabil) decât contracandidatul lui Trump, senatorul de Ohio JD Vance (30% favorabil față de 42% nefavorabil).

Portret prezidențial

O majoritate restrânsă sau mai mare a alegătorilor probabili din întreaga țară afirmă că temperamentul lui Harris (58%), trecutul și experiența de viață (56%), capacitatea de a înțelege problemele lor (52%), abilitățile de lider (51%) și viziunea pentru țară (51%) se aliniază cu ceea ce își doresc de la un președinte.

În schimb, în ceea ce îl privește pe Trump, aproximativ jumătate dintre alegătorii probabili sau mai puțini spun că viziunea sa pentru țară (49%), abilitățile sale de lider (49%), experiența (46%), capacitatea de a empatiza cu oameni ca ei (46%) sau temperamentul (38%) corespund cu viziunea lor despre un președinte.


Editor : S.S.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Ion Țiriac, primele declarații după ce și-a desemnat conducătorul imperiului: "Mai mult de atât nu puteam să fac!"

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Primarul Londrei îi avertizează pe americani în legătură cu realegerea lui Trump. „Se uită toată lumea la voi”

Presupusul atacator de pe terenul de golf al lui Donald Trump a fost acuzat de tentativă de asasinare a fostului președinte

A treia tentativă de asasinare a lui Donald Trump: Cum a vrut Iranul să se răzbune pe fostul președinte pentru uciderea lui Soleimani

Noi acuzaţii penale împotriva lui Trump după ce a spus că imigranții mănâncă animalele de companie ale oamenilor din Ohio

Partenerii noștri