Cea mai mare vânătoare de monștri în lacul Loch Ness. Se caută voluntari
Centrul Loch Ness, o atracție turistică, caută „vânători de monștri” pentru o cercetare la scară largă. Centrul va organiza o operațiune de căutare a monstrului din Loch Ness pe 26 și 27 august. Un antreprenor britanic a oferit recent o recompensă de 32.000 de dolari pentru dovada definitivă a existenței „monstrului din Loch Ness”, o creatură legendară, relatează Businenss Insider.
Din anul 565 d.Hr., când s-a vorbit prima dată de „monstrul din Loch Ness”, au fost înregistrate peste o mie de observații ale fiarei legendare despre care se spune că pândește în apele lacului din Scoția, conform Registrului oficial de observare a monștrilor din Loch Ness.
Acum, Centrul Loch Ness, o atracție turistică și o expoziție dedicată creaturii mitice, organizeaă „cea mai mare căutare din ultimii 50 de ani” pentru a-l depista pe „monstrul” Nessie și are nevoie de ajutorul voluntarilor.
Alături de Loch Ness Exploration, care se descrie drept „o echipă de cercetare independentă și voluntară”, Centrul Loch Ness oferă publicului șansa de a se alătura echipei într-o „căutare captivantă” a șarpelui de mare legendar.
„Căutăm vânători de monștri în devenire care să fie implicați în weekendul 26-27 august, căutarea fiind cea mai mare de acest gen de când Biroul de Investigare a Loch Ness (LNIB) a studiat Lacul, în 1972”, a anunțat Centrul Loch Ness.
Potrivit centrului, echipa de cercetare va folosi drone termice pentru a căuta în apele lacului și un hidrofon pentru a detecta semnale acustice care seamănă cu „apeluri de tip Nessie”.
Registrul oficial de observare a monștrilor din Loch Ness spune că au fost raportate trei observații ale monstrului legendar numai în acest an.
În iunie, un cuplu a susținut că a văzut o formă de 19 metri lungime mișcându-se chiar sub suprafața apei.
Cea mai emblematică fotografie a „monstrului din Loch Ness”, care prezintă o imagine granulată, umbrită a ceea ce pare a fi o creatură cu gât lung, s-a dovedit a fi o farsă. Dar o echipă de cercetători a sugerat în 2019 că observările ar fi putut fi ale unei anghile uriașe.
„Există cantități mari de ADN de anghilă în Loch Ness”, a spus Neil Gemmell, genetician de la Universitatea Otago din Noua Zeelandă, potrivit CNN.
În iunie, antreprenorul britanic David Fishwick a declarat This Morning show, o emisiune din Marea Britanie, că oferă o recompensă de 25.000 de lire sterline (32.000 de dolari) pentru dovada definitivă a existenței monstrului.
Editor : M.B.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News