Live

Cea mai mare epidemie de pojar din lume a ucis 6.000 de oameni. Peste 300.000 sunt infectați în Congo

Data actualizării: Data publicării:
Sursa foto Simon Wohlfahrt / AFP / Profimedia

Pojarul a ucis mai mult de 6.000 de oameni în Republica Democrată Congo, anunță Organizația Mondială a Sănătății, citată de CNN. În jur de 310.000 de suspiciuni de pojar au fost raportate în Congo în ultimul an, iar fondurile insuficiente rămân un „mare impediment” în combaterea virusului de către autorități.

Organizația Mondială a Sănătății a declarat că, deși agenția și partenerii săi internaționali au vaccinat 18 milioane de copii congolezi sub 5 ani împotriva bolii, rata imunizării este încă scăzută în toată țara. Aceasta a spus că 25% din cazurile raportate în țară au fost în rândul copiilor sub 5 ani, aceștia fiind cei mai vulnerabili la boala ce poate fi tratată prin vaccin.

OMS a declarat că, deși a mobilizat 27,6 milioane de dolari, ar avea nevoie de încă 40 de milioane de dolari pentru a include copiii cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani în programele de vaccinare.

Republica Democrată Congo se confruntă atât cu rujeola, cât și cu o epidemie de Ebola ce a început în August 2018. Neîncrederea cetățenilor față de sistemul de sănătate și conflictele miliției din unele provincii din Congo sunt printre multele obstacole cu care se confruntă agențiile de sănătate care lucrează pentru a pune capăt epidemiilor din țară.

Ca și în cazul Ebola, OMS a spus că a fost dificil să obțină acces la comunitățile vulnerabile din cauza focarelor altor boli și a situației de securitate din unele zone.

(Redactor Ștefănuț Cojocaru)

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Reacția Chinei la solicitările OMS pentru acces la mai multe informaţii cu privire la COVID-19

Echipa lui Trump vrea să retragă SUA din Organizația Mondială a Sănătății. Ce impact ar putea avea decizia asupra sănătății globale

OMS avertizează că schimbările climatice reprezintă „o criză sanitară”. Malaria şi holera se vor răspândi mai repede

Alexandru Rafila, despre boala X: „Niciun fel de motiv să speriem populaţia din România”

Partenerii noștri