Live

Ce spune fostul consilier de securitate al lui Trump despre abilitatea acestuia de a încheia războiul din Ucraina, „într-o singură zi”

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Profimedia Images

Donald Trump nu va putea intermedia pacea între Ucraina și Rusia, spune fostul „guru militar” al candidatului republican la prezidențiale, scrie The Independent. „Fostul consilier de securitate națională al Casei Albe, HR McMaster a adăugat că Trump ar avea „o neînțelegere profundă a războiului”.

Fostul „guru militar” al lui Donald Trump a ridiculizat afirmațiile fostului președinte că ar putea intermedia un acord de pace între Ucraina și Rusia „într-o singură zi”.

„Nu prea cred asta”, a spus HR McMaster, care a fost numit consilier de securitate națională de către Trump în 2017 și a fost forțat să plece în 2018, într-un interviu cu prezentatorul CBS News, Robert Costa, la emisiunea „Face the Nation” de duminică.

„Cred că este un adevărat mit, o neînțelegere profundă a războiului, să presupui că poți obține un rezultat politic favorabil fără un rezultat militar favorabil. Asta nu s-a întâmplat niciodată în război”.

„Și cred că cea mai bună cale de urmat, dacă vrei să accelerezi progresul către o înțelegere, este să-l convingi pe Putin că pierde războiul. Cred că aceasta este singura cale de a obține un acord favorabil”.

„Cum faci asta? Demonstrezi hotărârea noastră de a continua să sprijinim ucrainenii în timp ce se apără împotriva acestui atac continuu al rușilor”.

Donald Trump a afirmat în repetate rânduri că ar putea intermedia pacea între președintele rus Vladimir Putin și liderul ucrainean Volodimir Zelenski chiar înainte de a fi învestit ca șef de stat.

Între timp, politicienii republicani au încercat frecvent să reducă ajutorul SUA pentru Ucraina, uneori cerând ca Ucraina să cedeze teritorii vecinului său beligerant din est pentru a pune capăt războiului de agresiune.

McMaster, care promovează în prezent o nouă carte intitulată „At War With Ourselves”, despre perioada sa petrecută în Casa Albă sub conducerea lui Trump, este un general retras și un prolific strateg militar, cunoscut pentru criticile sale asupra obiectivelor de război ale Americii în Vietnam.

La doar un an după numirea sa la Casa Albă, au apărut rapoarte că Trump plănuia să-l concedieze, ceea ce l-a determinat pe McMaster să demisioneze de bunăvoie o săptămână mai târziu.

Editor : Ana Petrescu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ce spune Kremlinul despre preluarea conducerii NATO de către Mark Rutte

Presa rusă anunță că Moscova nu va mai semna un acord de dezarmare nucleară cu SUA. Când încetează actuala înțelegere

Rusia s-ar putea înțelege cu Georgia în privința retragerii trupelor din regiunile separatiste Osetia de Sud și Abhazia, anunță Lavrov

NATO trimite un avion radar AWACS în spațiul aerian al României, pentru a monitoriza mișcările Rusiei

Partenerii noștri