Live

Ce este „Viza Einstein” și cum a obținut-o Melania Trump

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Guliver / GettyImages

Melania Trump a obținut cetățenia americană pe baza unei vize rezervate, de regulă, doar pentru imigranții cu „abilități extraordinare”, care au avut „merite recunoscute pe plan național și internațional”, potrivit unor informații publicate de Washington Post.

Foto: Guliver/GettyImages

Cunoscută și sub denumirea de „Viza Einstein”, viza EB-1 este acordată doar persoanelor cu înalte merite, printre cele menționate de guvernul american numărându-se câștigătorii premiilor Pulitzer sau Oscar, medaliații olimpici, precum și cercetătorii cu merite academice sau premii internaționale.

Melania Trump a depus actele pentru viză în anul 2000, pe vremea când se numea Melania Knauss și nu era căsătorită cu Donald Trump, însă cei doi aveau deja o relație. Modelul de origine slovenă a primit viza în 2001 și a fost una dintre cele 5 persoane din Slovenia cărora li s-a acordat viză în anul respectiv.

Ea a obținut cetățenia americană în 2006 și i s-a permis să își aducă părinții în SUA, unde locuiesc și acum.

Melania Knauss a ajuns în SUA prima dată în 1996, prima dată pe baza unei vize turistice, apoi a obținut mai multe vize de muncă pentru imigranți, potrivit avocatului ei. Ea era un fotomodel la început de drum când l-a cunoscut pe Donald Trump, la o petrecere din New York, în 1998.

Înainte să aplice pentru un „green card” - cartea de muncă pentru rezidență permanentă - ea a lucrat ca model în Europa și a apărut în câteva reviste, dar nu era un model internațional de top.

Pentru a primi „Viza Einstein”, imigranții trebuie să aducă în sprijinul lor acte doveditoare ale meritelor excepționale pe care le-au avut într-un domeniu anume sau să îndeplinească toare cele 10 criterii de excelență în domeniul în care lucrează. Printre aceste criterii sunt menționate aparițiile în publicații renumite, contribuțiile semnificative și originale aduse în domeniu sau expozițiile artistice pe care le-au avut. Dar, după cum dezvăluie un specialist, sistemul poate fi „păcălit”:

„Nu trebuie să ai neapărat un premiu Nobel pentru a primi viza extraordinară. Un avocat cu experiență știe ce caută serviciul de imigrare din SUA și cum să aducă în față lucruri din activitatea clientului, astfel încât acestea să sune atractiv pentru agenția care acordă vizele”, spune un expert citat de BBC News.

 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Fără să știe că e filmată, "cea mai frumoasă actriță din lume" a izbucnit în lacrimi, în timpul unui show celebru

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cum se pregătește Donald Trump să conteste alegerile dacă le pierde

Alegeri SUA 2024. Pe lângă prezidențiale, americanii sunt chemați la urne pentru mai multe referendumuri și votarea Congresului

Donald Trump: Biografia celui mai controversat candidat din istoria alegerilor prezidențiale din SUA. Cum a revenit din abisul politic

Kamala Harris: Biografia primei femei vicepreședinte din istoria SUA. Drumul unei fiice de imigranți spre Casa Albă

Partenerii noștri