Live

Cauza morții Reginei Elisabeta a II-a a fost dezvăluită de Boris Johnson. Fostul premier știa de un an despre suferința Reginei

Data publicării:
Elisabeta a II-a a fost regina Marii Britanii și a Irlandei de Nord din 1952 până la decesul acesteia în data de 8 septembrie 2022, la vârsta de 96 de ani. Sursa foto Profimedia Images

Este pentru prima dată când un politician britanic important vorbește despre cauza morții Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Fostul premier Boris Johnson spune că regretata Regină a avut o formă de cancer osos în ultimii săi ani de viață. Afirmația lui Boris Johnson este cuprinsă în cartea sa de memorii, care urmează să apară pe piață, relatează POLITICO.

Într-un extras din „Unleashed”, care urmează să fie publicat luna viitoare, fostul prim-ministru a declarat că „știa de un an sau mai mult” că monarhul britanic „avea o formă de cancer osos” atunci când el a demisionat în septembrie 2022, cu doar două zile înainte de moartea ei.

Este pentru prima dată când un politician britanic de rang înalt vorbește despre posibila cauză a decesului, care a fost menționată oficial ca „bătrânețe” pe certificatul de deces.

Dezvăluirea este extrem de neobișnuită în viața publică britanică. Sănătatea Reginei a fost un secret bine păzit în timpul domniei sale, iar informațiile despre întâlnirile dintre prim-ministru și monarh sunt de obicei confidențiale.

Amintindu-și de ultima sa întâlnire cu Regina Elisabeta, Johnson a spus că aceasta „părea palidă și nu mai era dreaptă, și avea vânătăi negre pe mâini și la încheieturi, probabil de la picături sau injecții”.

Dar, a spus el, starea de spirit a monarhului a fost „complet neafectată de boală și, din când în când, în timpul conversației, încă mai afișa acel mare zâmbet în frumusețea sa, de ridicare a dispoziției”.

El a spus că Regina a știut „toată vara că i se apropia sfârșitul, dar a fost hotărâtă să reziste și să-și facă ultima datorie față de țară”, asistând la transferul de putere de la Johnson la succesoarea sa Liz Truss.

Johnson a declarat în memoriile sale că Regina i-a spus uneori informații înainte ca el să le afle din surse proprii, inclusiv un incident în care un avion al Royal Air Force a căzut de pe un portavion.

A fost „dublu jenant” să i se spună detaliile de către Regină, a afirmat el.

Editor : Marina Constantinoiu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Totul s-ar termina cu o bombă în centrul Londrei”. A depășit orice limită: ”Voi spune lucruri pe care nu am voie să le spun”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Boris Johnson: Marea Britanie a luat în calcul invadarea Olandei în 2021, pentru a confisca o rezervă uriașă de vaccinuri Covid

Două activiste britanice, condamnate la închisoare după ce au vandalizat tabloul „Sunflowers”, de Vincent van Gogh

Mai mulți deținuți din Marea Britanie au fost eliberați din greșeală. Cum a fost posibil

Elon Musk atacă Marea Britanie după ce nu a fost invitat la un summit de investiții din Regatul Unit. Ce a spus miliardarul american

Partenerii noștri