Live

Casa Albă crede că poate opri un război generalizat între Hezbollah și Israel, deși Netanyahu a promis răzbunare după atacul de sâmbătă

Data publicării:
John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate al Casei Albe. Foto: Profimedia

Guvernul american s-a declarat, luni, încrezător în posibilitatea de a se evita un război mai larg între Israel şi Hezbollah, după o amplificare bruscă a tensiunilor în regiune în urma atacului de sâmbătă asupra Înălțimilor Golan anexate, în care au murit 12 tineri.

„Nimeni nu vrea un război extins şi sunt încrezător că putem evita un astfel de rezultat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională, John Kirby. „Deşi am auzit cu toţii despre acest război total de mai multe ori în ultimele zece luni, aceste predicţii au fost exagerate. Sincer, credem şi astăzi că sunt exagerate”, a adăugat el.

După atacul de sâmbătă, Benjamin Netanyahu a promis, luni, un „răspuns dur”. De mai multe luni, comunitatea internaţională este îngrijorată de o conflagraţie regională legată de războiul care se desfăşoară în Fâşia Gaza între Israel şi Hamas.

Atacul cu rachetă de sâmbătă împotriva teritoriului ocupat de Israel a fost pus de către guvernul israelian pe seama Hezbollah, care neagă acuzaţia. „Nimic nu indică, în acest moment, că va avea un impact semnificativ” asupra discuţiilor privind încetarea focului, a spus John Kirby.

Pentru a veni în sprijinul Hamas, Hezbollah, un interpus al Iranului, a deschis un front împotriva Israelului, la graniţa cu Libanul. 

Editor : Adrian Dumitru

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Peste 80% dintre ucraineni cred că pot câștiga războiul, dacă Occidentul oferă un sprijin militar adecvat, arată un sondaj de opinie

Rușii folosesc arme chimice cu cloropicrină pe câmpul de luptă. Gazul iritant a fost folosit pe scară largă în Primul Război Mondial

Avertismentul Iranului pentru statele din Golful Persic: Ar fi „inacceptabil”

„Atacul împotriva Iranului va fi mortal, precis şi surprinzător”, amenință ministrul israelian al Apărării

Partenerii noștri