Live

Casa Albă anunță cum se simte Joe Biden după infectarea cu coronavirus: „Are o stare de slăbiciune generală”

Data publicării:
Foto: Joe Biden, președintele SUA / Sursa foto: Profimedia Images

Președintele SUA, Joe Biden, suferă de „simptome respiratorii caracteristice” după infectarea cu coronavirus anunțată ieri, însă nu are febră, iar semnele sale vitale sunt normale, a transmis medicul de la Casa Albă, joi seară, conform NBC News.

„Este tratat cu Paxlovid și continuă să se ocupe de problemele poporului american”, a declarat doctorul Kevin O’Connor într-o scrisoare făcută publică de administrația americană.

Președintele american a fost diagnosticat cu infecție Covid-19, miercuri, în timp ce se afla la Las Vegas pentru mai multe evenimente.

„Este vaccinat și a fost imunizat și cu doza booster și are doar simptome ușoare”, a spus secretara de presă a administrației, Karine Jean-Pierre. Conform acesteia, simptomele descrise miercuri au inclus nas înfundat, tuse neproductivă și stare generală de slăbiciune.

Testul pozitiv la Covid vine pe fondul unor zile și săptămâni dificile pentru președintele Biden, asupra căruia există o presiune semnificativă pentru a se retrage, în contextul temerilor cu privire la acuitatea sa cognitivă și a vârstei înaintate, mai ales după dezbaterea cu Trump de la începutul lunii.

Biden a mai fost bolnav de Covid-19 în 2022.

Editor : Adrian Dumitru

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A dat pasă la portar din penalty, în minutul 9! Echipa lui a pierdut, iar la final a explicat gestul. VIDEO Imagini virale

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Președintele american crede că Secret Service are nevoie de mai mult ajutor. Agenția are peste 8.000 de angajați

Cum au reacționat Joe Biden și Kamala Harris când au aflat despre incidentul cu Donald Trump

Discuțiile dintre Keir Starmer și Joe Biden lasă Ucraina fără un răspuns clar cu privire la rachetele Storm Shadow

Îngrijorare la Washington. Președintele SUA și premierul britanic au discutat despre armele primite de Rusia din Iran și Coreea de Nord

Partenerii noștri