Live

Boris Johnson: Imunizarea britanicilor cu a treia doză trebuie aibă prioritate faţă de donaţiile de vaccinuri către țările sărace

Data publicării:
Prim-ministrul guvernului Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Boris Johnson.. Foto: Getty Images

Premierul britanic Boris Johnson a insistat luni că programul intern de imunizare cu doza a treia trebuie să reprezinte prioritatea guvernului, nu donațiile de vaccinuri către țările sărace. Declarațiile sale au stârnit îngrijorări, iar mulți au ridicat întrebarea dacă această abordare este corectă, în contextul în care milioane de oameni de pe glob nu au primit încă prima doză de vaccin împotriva coronavirus.

Boris Johnson a apărat „contribuţiile uriaşe” pe care Regatul Unit le-a avut donând vaccinuri ţărilor în curs de dezvoltare, în contextul în care 1,5 milioane de oameni au primit invitaţii să se injecteze cu a treia doză în Anglia în această săptămână.

În cadrul unei discuţii cu ziariştii spre Adunarea Generală a ONU de la New York, Johnson a spus: „Dar ar trebui să întrerupem program de vaccinare cu doza a treia pentru bătrâni şi persoane vulnerabile în ţara asta? M-am uitat la dovezile despre ce poate face această doză, la protecţia suplimentară pe care o poate asigura oamenilor, şi trebuie să spun că eu cred că asta trebuie să fie prioritatea noastră şi vom continua să facem asta”.

„Dar asta nu înseamnă că nu avem şi un angajament masiv faţă de restul lumii, pentru că fundamental suntem de acord că nimeni nu este în siguranţă până când toată lumea nu este în siguranţă”, a adăugat el, potrivit dpa, citat de Agerpres.

Declarațiile lui Boris Johnson au stârnit îngrijorări

Cei eligibili pentru programul de vaccinare cu o doză suplimentară sunt cetăţenii de 50 de ani şi peste, persoanele care locuiesc şi lucrează în centre de îngrijire pentru bătrâni şi lucrătorii din domeniile sanitar şi social.

De asemenea, orice persoană extrem de vulnerabilă din punct de vedere medical, precum şi oricine cu vârsta între 16 şi 65 de ani dintr-un grup cu risc de COVID-19 sunt de asemenea eligibile.

Declarațiile premierului britanic au stârnit îngrijorări, iar mulți au ridicat întrebarea dacă această abordare este corectă, în contextul în care milioane de oameni de pe glob nu au primit încă prima doză de vaccin împotriva coronavirus.

De asemenea, s-au exprimat preocupări că eşecul în a vaccina întreaga lume va creşte şansele de apariţie a noi variante, inclusiv unele pentru care actualele vaccinuri ar putea să nu asigure protecţie.

Editor : I.C

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Două noi numiri ale lui Donald Trump în diplomație: un miliardar pleacă în Italia și un producător „The Apprentice” în Regatul Unit

Casa regală britanică anunță că tratamentul pentru cancer al regelui Charles va continua și în 2025

Percheziţii în Vaslui după un conflict violent între români în Marea Britanie. Ce au descoperit autoritățile

Comisia Electorală din UK cere legi mai dure pentru partide, ca răspuns la intenția lui Elon Musk de a finanța partidul lui Farage

Partenerii noștri