Live

Bombardamentele asupra Libanului pregătesc terenul pentru un atac la sol (The Guardian)

Data actualizării: Data publicării:
Trupele israeliene se pregătesc să intre în liban. Foto: Profimedia

Armata israeliană a lovit astăzi mai multe ținte în interiorul Libanului. Peste 60 de ținte ale serviciilor de informații ale grupării Hezbollah din Liban au fost vizate.  Un general israelian a spus trupelor să se pregătească de o ofensivă la sol

„Avioanele de luptă au lovit 60 de ţinte teroriste aparţinând direcţiei de informaţii a Hezbollah", a spus armata israeliană într-un comunicat, adăugând că a „distrus instrumente de colectare a informaţiilor, centre de comandă şi alte infrastructuri folosite de inamic".

Șeful Statului Major al Forțelor de Apărare Israeliene, Herzi Halevi, a declarat trupelor că avioanele au lovit „pentru a pregăti terenul pentru posibila voastră intrare” și, de asemenea, pentru a continua să lovească Hezbollah, scrie The Guardian.

El le-a transmis trupelor să se pregătească.

El a adăugat: „Pentru a realiza acest lucru, pregătim procesul unei manevre, ceea ce înseamnă că veți pune piciorul pe teritoriul inamic, veți intra în satele pe care Hezbollah le-a pregătit ca avanposturi militare mari, cu infrastructură subterană, puncte de staționare și puncte de lansare pe teritoriul nostru și cu ajutorul cărora efectuează atacuri asupra civililor israelieni.

Intrarea dumneavoastră în aceste zone se va face în forță. Vă veți întâlni cu agenții Hezbollah, care vor vedea ce înseamnă să se confrunte cu o forță profesionistă, foarte calificată și cu experiență de luptă. Veți intra și veți arăta că sunteți mult mai puternici și mult mai experimentați decât ei.

 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Cine e omul ăsta? Dați-mi soțul înapoi”. David și Victoria Beckham au reacționat, după ce a fost anunțată ”ruptura anului 2024”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Reacția Casei Albe după atacul grupării Hezbollah care a vizat Tel Avivul

Israelul a lovit zeci de ținte ale Hezbollah în Liban. Peste 90 de mii de persoane au plecat din țară după atacurile israeliene intense

Liderul suprem al Iranului avertizează că asasinarea unor comandanți Hezbollah „nu va îngenunchea” gruparea libaneză

China afirmă că sprijină Iranul „indiferent de evoluţia situaţiei internaţionale”

Partenerii noștri