Live

Bill Gates a donat 50 de milioane de dolari pentru Kamala Harris: Aceste alegeri au „o importanţă fără precedent”

Data publicării:
Miliardarul american Bill Gates făcut o donație secretă către un ONG, care o susține pe Kamala Harris. Foto: Profimedia

Miliardarul american Bill Gates a donat cu două săptămâni înainte de alegerile prezidențiale din America aproximativ 50 de milioane de dolari către un ONG, Future Forward USA Action, care sprijină campania candidatei Kamala Harris, potrivit New York Times, citat de News.ro.

Deşi, de obicei, fondatorul Microsoft nu se implica în alegeri și nu și-a exprimat niciodată poziția pe care o are în mod public, acesta a făcut o donație care dorește să rămână secretă unei organizații non-profit care sprijină democrația, potrivit cotidianului american.

În plus, el și-a arătat îngrijorarea în cazul în care Donald Trump va ieși învingător în lupta pentru președinție pe data de 5 noiembrie și crede că victoria lui va duce la reduceri ale programelor de planificare familială şi de sănătate globală, informează sursa citată. 

„Susţin candidaţii care demonstrează un angajament clar pentru îmbunătăţirea asistenţei medicale, reducerea sărăciei şi lupta împotriva schimbărilor climatice în Statele Unite şi în întreaga lume”, a declarat Gates pentru The New York Times, fără a confirma direct donaţia către Kamala Harris.

Inițiativa de a dona a venit pe fondul alegerilor pe care le consideră „dificile” și cu o „importanţă fără precedent pentru americani şi pentru cei mai vulnerabili oameni din întreaga lume”, a adăugat Gates.

Donații considerabile în sprijinul democratei Kamala Harris au venit și din partea celor doi copii ai lui Gates, ambii cu vârste între 20 şi 30 de ani. Milioanele de dolari cu care aceștia contribuie provin în mare parte de la familia lor.

Rory şi Phoebe Gates au jucat un rol-cheie în încurajarea părinţilor să ia mai în serios donaţiile pentru politică, afirmă trei apropiați ai familiei pentru New York Times.

Pe lângă ei, ca susținător al Kamalei Harris se alătură și fostul primar al orașului New York, Mike Bloomberg, în vârstă de 82 de ani, care a contribuit cu aproape 20 de milioane de dolari la ONG-ul Future Forward la începutul anului 2024, când președintele Biden era încă în cursă.

La pol opus, dacă Bill Gates şi Mike Bloomberg s-au alăturat Kamalei Harris, Donald Trump are și el susținătorii săi miliardari din domeniul tehnologiei, cel mai proeminent fiind Elon Musk.

Editor : Andreea Stanciu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Reacția Kremlinului la dezvăluirile potrivit cărora Trump l-ar fi sunat pe Putin de șapte ori, după plecarea de la Casa Albă

Avantajul vicepreședintei Kamala Harris în fața lui Trump s-a redus la jumătate, potrivit ultimului sondaj

Ce spune Geoană despre donația familiei Mănescu la Fundația soției sale: „Un gest făcut de niște oameni onorabili”

Ce spune fostul consilier de securitate al lui Trump despre abilitatea acestuia de a încheia războiul din Ucraina, „într-o singură zi”

Partenerii noștri