Live

Biden a vorbit la telefon cu Netanyahu și a subliniat „urgenţa” unui armistiţu în Gaza, după ce Blinken nu a reușit să obțină un acord

Data publicării:
Benjamin Netanyahu și Joe Biden. Foto: Profimedia Images

Preşedintele american Joe Biden „a subliniat urgenţa finalizării unui acord privind încetarea focului şi eliberarea ostaticilor” în Fâşia Gaza, în cursul unei convorbiri telefonice avute miercuri cu prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu, a anunţat Casa Albă.

Convorbirea s-a axat pe „discuţiile viitoare de la Cairo pentru a elimina obstacolele rămase” înainte de a se ajunge la un compromis între Israel şi Hamas, potrivit comunicatului.

Joe Biden l-a informat, de asemenea, pe Benjamin Netanyahu despre „eforturile americane desfăşurate pentru a sprijini apărarea Israelului împotriva ameninţărilor venite din partea Iranului şi a grupărilor teroriste” legate de Teheran.

La convorbire a participat şi Kamala Harris, candidata Partidului Democrat la alegerile prezidenţiale din 5 noiembrie şi actual vicepreşedinte, potrivit Casei Albe.

Această convorbire survine după turneul secretarului de stat american Antony Blinken în Orientul Mijlociu pentru obţinerea unui acord de încetare a focului în Gaza.

Pentru Statele Unite, un armistiţiu în Gaza ar ajuta la evitarea unei conflagraţii în Orientul Mijlociu, după ameninţările Iranului şi aliaţilor săi care au avertizat că vor răzbuna asasinarea, atribuită Israelului, a liderului Hamas Ismail Haniyeh, la 31 iulie, la Teheran.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

O celebritate a venit în România și a trăit ceva despre care doar auzise: ”O nebunie! M-am așezat și m-am întrebat ‘Ce-a fost asta?’”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Întoarcerea locuitorilor din nordul Israelului la casele lor este acum obiectiv de război, anunță cabinetul lui Netanyahu

Elon Musk s-a întrebat de ce „nimeni nu încearcă să îi asasineze pe Biden și Kamala Harris”. Ce a urmat după aceea

Hamas s-a pregătit pentru un „lung război de uzură” cu Israelul

Președintele american crede că Secret Service are nevoie de mai mult ajutor. Agenția are peste 8.000 de angajați

Partenerii noștri