Live

Bărbaţii „efeminați şi cu alte anomalii estetice”, interziși la televiziunea de stat chineză

Data publicării:
Bărbaţii „efeminați şi cu alte anomalii estetice”, interziși la televiziunea de stat chineză. Foto: Profimedia

Bărbaţii cu un „stil efeminat şi alte anomalii estetice” nu mai sunt bineveniţi să apară la emisiunile televiziunii de stat chineze, în timp ce Administraţia Naţională pentru Radio şi Televiziune (NRTA) a cerut joi posturilor să ţină astfel de bărbaţi departe de platourile de filmare.

Declaraţia pare să vină ca răspuns la o tendinţă spre un mai mare aspect feminin sau androgin în rândul cântăreţilor şi actorilor, care se extinde din Coreea de Sud şi Japonia către China.

Posturile de televiziune ar trebui să adere la „calitate politică, caracter moral, standarde artistice, evaluare socială, ca criterii de selecţie”. Un „etos al industriei patriotice, virtuoase şi artistice” trebuie menţinut, subliniază NRTA, citat de Agerpres.

Noile instrucţiuni vin ca răspuns la creşterea unei culturi comercializate a fanilor în China.

Preşedintele Xi Jinping a cerut o „întinerire naţională” cu un control comunist mai strâns asupra afacerilor, educaţiei, culturii şi religiei.

La sfârşitul săptămânii trecute, autorităţile chineze au intervenit asupra internetului naţional pentru a controla ceea ce ele numesc a fi o cultură "haotică" a fanilor de vedete, interzicând publicarea listelor de popularitate, în urma unei serii de scandaluri implicând artişti populari, aminteşte Reuters.

Editor : A.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

ONU: Rețelele de crimă organizată din Asia de Sud-Est folosesc pe scară largă aplicația Telegram. Cum operează

China și Coreea de Nord anunță o „consolidare” a prieteniei, la împlinirea a 75 de ani de relații diplomatice

Comisia Europeană anunţă că are majoritatea necesară pentru a suprataxa maşinile electrice chinezeşti. Beijingul ameninţă

„Calul Troian al lui Putin” în Europa lansează un avertisment privind relațiile cu China. „Este un război rece economic"

Partenerii noștri