Live

Atleta din Belarus care a fost răpită și forțată să se întoarcă în țară a primit viză umanitară în Polonia

Data actualizării: Data publicării:
Krystsina Tsimanouskaya înconjurată de autorități pe aeroportul Haneda din Tokyo. Captură Twitter/@Matthew Luxmoore

Krystsina Tsimanouskaya, atleta bielorusă care a cerut ajutorul autorităților japoneze după ce a fost rechemată în Belarus înainte de încheierea Jocurilor Olimpice de la Tokyo, a primit viză umanitară în Polonia, potrivit unui anunț al ministrului adjunct al afacerilor externe din Polonia, Marcin Przydacz. 

După ce a rămas peste noapte într-un hotel la aeroportul Haneda din Tokyo. Krystsina Tsimanouskaya a intrat luni în ambasada Poloniei de la Tokyo și a cerut azil politic în Polonia.

Marcin Przydacz, ministrului adjunct al afacerilor externe în guvernul polonez, a transmis pentru postul de televiziune polonez TVN24 că atleta în vârstă de 24 de ani se află în siguranță în Ambasada Poloniei la Tokyo și va primi o viză umanitară, urmând să fie analizată și cererea acesteia pentru azil politic.

După cum a promis, Polonia oferă ajutor cetățenilor bieloruși care doresc să părăsească teritoriul Belarusului din motive politice sau nu doresc să se întoarcă în Belarus după ce au părăsit granițele țării. Această ofertă este valabilă și pentru Krystsina  Tsimanouskaya. Consul polonez la Tokyo a vorbit cu sportiva, a asigurat-o că este în siguranță și i-a oferit îngrijire", a declarat Marcin Przydacz. 

Editor : Marco Badea

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Încercarea primei companii nipone de lansa sateliți în spațiu s-a soldat cu un imens eșec. Cât a durat zborul rachetei Kairos

Comisia Europeană: Statele UE ar putea limita dreptul de azil al migranților „instrumentalizați” de Rusia

Care sunt consecințele desfășurării rachetei Oreșnik în Belarus. „Pentru Lukașenko este o capcană”

O vâltoare veche din Maramureș a fost salvată cu o tehnică japoneză. Meșterii, impresionați de „mașina de spălat” a naturii

Partenerii noștri