Live

Video Atac ucrainean cu zeci de drone în vestul Rusiei, 47 au fost doborâte de apărarea rusă. Zelenski cere rezultate mai rapide pe front

Data publicării:
Război în Ucraina. Foto: Facebook/VolodimirZelenski

Apărarea antiaeriană rusă a distrus, marţi noapte, 47 de drone lansate din Ucraina, a anunţat miercuri Ministerul Apărării de la Moscova conform Reuters, care preia agenţia de presă de stat RIA. În discursul său nocturn, președintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a cerut trupelor sale rezultate mai rapide pe câmpul de luptă. 

Deasupra regiunii de frontieră din sud-vest Briansk au fost doborâte 24 de drone, iar restul au fost distruse deasupra regiunilor Belgorod, Kursk, Rostov şi Krasnodar şi a apelor Mării Azov, a declarat ministerul pe Telegram.

Un incendiu declanşat de resturile căzute într-o zonă neamenajată din sudul regiunii Rostov, la graniţa cu Ucraina, a fost stins rapid, a declarat guvernatorul regional Vasili Golubev, adăugând că nu au existat alte pagube.

Administratorul regiunii Briansk, Aleksandr Bogomaz, a declarat că serviciile de urgenţă lucrează în locurile unde au căzut resturi, fără a spune dacă au existat pagube.

Zelenski a declarat marţi că forţele ucrainene menţin o presiune suficientă asupra trupelor ruse în regiunea Kursk din Rusia, unde Kievul a lansat o incursiune în masă în luna august. „Luptele continuă acum în regiunea Kursk pentru a treia lună şi menţinem presiunea necesară asupra Rusiei în acest sector”, a declarat el, în discursul său video nocturn după o întâlnire cu comandanţii de rang înalt ai armatei.

Forţele ucrainene au cucerit zeci de sate din regiunea Kursk, la graniţa Rusiei cu Ucraina, deşi Moscova afirmă că o parte din teritoriu a fost de atunci recucerită. Între timp, trupele ruse avansează în zone din regiunea Doneţk, la sud, principalul obiectiv al campaniei Moscovei în Ucraina.

Zelenski cere rezultate mai rapide pe câmpul de luptă

Zelenski a mai declarat marţi că Ucraina trebuie să aibă rachete avansate şi să obţină rezultate mai rapide cu acestea pe câmpul de luptă. El a spus că la întâlnirea cu comandanţii armatei a discutat despre aprovizionarea internă cu arme, drone, despre războiul electronic şi, mai presus de toate, despre rachetele care ar aduce beneficii rapide în confruntările de pe câmpul de luptă cu forţele ruse. „În toate realizările Ucrainei în materie de rachete, trebuie să existe mai multe rezultate în luptă atât pe front, cât şi pe teritoriul Rusiei”, a arătat Zelenski. „Rezultatele sunt necesare mai repede. Şi toate sarcinile relevante sunt efectuate acum”, a punctat preeşdintele.

De la invazia la scară largă a Rusiei din februarie 2022, Ucraina a solicitat partenerilor săi occidentali, în principal Statelor Unite, să furnizeze rachete sofisticate cu rază lungă de acţiune. Ucraina s-a concentrat, de asemenea, pe dezvoltarea rapidă a unei industrii interne de armament. În mare parte, accentul a fost pus pe drone, Zelenski solicitând anul trecut ca 1 milion de aparate să fie fabricate în 2024, dar oficialii au subliniat, de asemenea, importanţa dezvoltării rachetelor. Ministrul apărării Rustem Umerov a declarat luna aceasta că Ucraina va anunţa în lunile următoare dezvoltarea de noi rachete, inclusiv rachete balistice.

Editor : C.L.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Stare de urgență într-o regiune din Rusia, după ce Ucraina a aruncat în aer un depozit cu armament

După ce l-a eliberat, Rusia a condamant un american pentru „mercenariat”. Ce pedeaspsă a stabilit tribunalul din Moscova

Nouă cenzură în Turcia și Rusia. Ankara și Moscova blochează accesul la o cunoscută aplicație de mesagerie

Rusia a atacat cu drone regiunea Odesa. Cel puțin cinci persoane au fost rănite

Partenerii noștri