Live

Video Atac armat pe o autostradă de lângă Tel Aviv. Un bărbat a deschis focul și a împușcat 5 oameni. Mărturia eroulului care l-a oprit

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Profimedia

Un polițist a murit și alți patru au fost răniți, în urma unui atac terorist care a avut loc marți, pe o autostradă din Israel. Incidentul a avut loc în apropiere de Tel Aviv, iar polițiștii care au ajuns la fața locului au spus că un terorist înarmat s-a apropiat de șoseaua de mare viteză și a început să tragă într-o mașină de poliție și în alte mașini care treceau prin zonă, relatează Times of Israel

Investigaţiile preliminare arată că atacatorul s-a apropiat de autostradă pe jos, l-a împuşcat pe poliţist şi apoi a continuat să tragă, pentru ca într-un final să fie la rândul său doborât de un civil înarmat.

„Cu puţin timp în urmă, un terorist a apărut pe şosea în apropiere de Tel Aviv, lângă (oraşul) Yavne, şi a început să tragă asupra unei maşini de poliţie, apoi a mers mai departe şi a tras asupra altor maşini aflate în trecere şi a rănit patru persoane”, a declarat presei purtătoarea de cuvânt a poliţiei Mirit Ben Mayor.

„Din fericire, (atacatorul) a fost neutralizat şi ucis de un cetăţean care se afla pe drum”, a adăugat ea.

Nu au fost comunicate deocamdată detalii privind identitatea sau motivele atacatorului.

Potrivit Magen David Adom, echivalentul israelian al Crucii Roşii, civilul care a intervenit este un membru al său care nu era de serviciu în momentul atacului.

„Conduceam și am văzut o persoană înarmată care stătea pe drum”, a declarat voluntarul pentru postul public de televiziune Kan, potrivit Times of Israel. „La început am crezut că este un polițist, iar apoi a tras câteva focuri spre mine. M-am ferit și imediat după aceea am sărit din mașină, am scos arma și l-am împușcat”, a mai spus el.

Sosit la locul tirurilor, ministrul securităţii interne, Itamar Ben Gvir, a salutat un „erou”.

Incidentul survine la câteva zile după ce o persoană a fost ucisă şi cinci rănite, miercurea trecută, într-un atac cu armă albă în oraşul Hadera din centrul Israelului, atac calificat atunci de mişcarea palestiniană islamistă Hamas drept o „operaţiune eroică”. Hamas a îndemnat totodată la „lovituri şi mai dureroase împotriva ocupaţiei”.

La începutul lui octombrie, şapte persoane au fost ucise într-un atac armat şi un atac cu cuţitul revendicat de Hamas la Tel Aviv.

Editor : C.L.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Administrația Biden amenință Israelul cu retragerea ajutorului militar dacă nu rezolvă „urgent” situația umanitară din Gaza

SUA au livrat Israelului primele componente ale sistemului de apărare antirachetă THAAD

Iran vs. Israel, bătălia în avioane militare. Ce aeronavă câștigă confruntarea

Premierul Netanyahu neagă că Israelul atacă deliberat forțele ONU de menținere a păcii

Partenerii noștri