Live

Armata SUA intervine pentru a ajuta Secret Service în protejarea candidaților pentru Casa Albă

Data publicării:
Departamentul Apărării va sprijini Secret Service. Foto: Profimedia

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a aprobat o solicitare de a furniza Serviciului Secret capacități suplimentare de sprijin militar pentru candidații prezidențiali și vicepreședinți pentru viitoarele alegeri, au declarat joi separat Pentagonul și Serviciul Secret, scrie Yahoo News.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Sabrina Singh, nu a oferit detalii cu privire la tipul de sprijin care va fi furnizat, dar a declarat că Austin a ordonat Comandamentului de Nord al SUA să planifice și să ofere sprijin Serviciului Secret în diferite locații în timpul alegerilor.


Un purtător de cuvânt al Secret Service a declarat ulterior că Secret Service și-a consolidat operațiunile de protecție după mitingul din Pennsylvania din 13 iulie al candidatului republican la președinție Donald Trump, în care fostul președinte a fost împușcat și a supraviețuit unei tentative de asasinat.

„Ca parte a acestui efort, Departamentul Apărării oferă Serviciului Secret al SUA asistență suplimentară, inclusiv logistică, transport și comunicații, până în sezonul de campanie 2024”, a declarat purtătorul de cuvânt al Serviciului Secret.

Recent, securitatea de la mitingul lui Trump din Butler, Pennsylvania, a fost supusă unei examinări minuțioase din cauza preocupărilor legate de modul în care suspectul a reușit să aibă acces la un acoperiș din apropiere, cu vedere directă la locul în care vorbea Trump.

Secret Service a declarat că îi este „rușine” de această deficiență de securitate, iar șeful său a demisionat în urma incidentului.

Editor : S.S.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cinci tactici de dezinformare folosite de Rusia pentru a încerca să influențeze alegerile din SUA | The Conversation

Casa Albă a reacționat după ce dronele rusești au încălcat spațiul aerian al României. „Urmărim asta îndeaproape, vă puteți imagina”

Alegeri SUA. Cele trei state care ar putea da voturile decisive pentru câștigătorul prezidențialelor. Ce indică ultimele calcule

Kamala Harris va avea joi primul interviu major din campanie, alături de coechipierul său. De ce nu se prezintă singură la acest test

Partenerii noștri