Live

Armata lui Putin susține că a mai cucerit o localitate în sudul Ucrainei. Rușii continuă avansul și în estul țării vecine

Data publicării:
Război în Ucraina. Foto: Profimedia Images

Armata rusă a revendicat luni cucerirea unui mic sat din regiunea Zaporojie, în sudul Ucrainei, în timp ce trupele sale avansează și în estul Ucrainei, relatează AFP, potrivit Agerpres. 

Forţele ruse „au eliberat localitatea Levadne din regiunea Zaporojie şi au ocupat poziţii mai favorabile”, a declarat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat.

Localitatea Levadne, care se află la jumătatea distanţei între oraşele Zaporojie şi Doneţk, a fost recucerită de armata ucraineană de la forţele ruse în iunie 2023, în timpul unei contraofensive în această zonă a frontului, care a avut însă o reuşită destul de limitată.

Armata rusă, care controlează aproape 20% din teritoriul ucrainean, se află în ofensivă de aproape un an. Ea avansează mai ales în Donbas, în direcţia oraşului Pokrovsk, un punct logistic-cheie pentru aprovizionarea armatei ucrainene. În plus, aici se află singura mină controlată de ucraineni care produce cocs, cărbunele necesar pentru fabricarea oţelului.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat la sfârşitul săptămânii trecute că vrea ca războiul cu Rusia să se încheie în 2025, chiar dacă revendicările Kievului şi ale Moscovei pentru a obţine pacea par încă ireconciliabile în acest stadiu.

Editor : A.R.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A supărat pe cine nu trebuia și cariera ei s-a încheiat! Apoi a luat o decizie neașteptată: 2.000 $ în 24 de ore. ”Nu am limită”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Uniunea Europeană adoptă noi sancțiuni împotriva Iranului. Care este motivul

Rusia a atacat Odesa cu rachete balistice. O persoană a fost ucisă, iar alte opt au fost rănite

Motivul pentru care Statele Unite au cumpărat 21 de avioane de luptă MiG-29 rusești din Moldova

Partizanii ucraineni susțin că soldații nord-coreeni și-au stabilit un teren de antrenament lângă Mariupol

Partenerii noștri