Live

Armata israeliană anunță că a ucis un membru al Hezbollah într-un atac în Siria

Data publicării:
Foto: Profimedia Images

Armata israeliană a anunţat, miercuri seară, că a ucis în Siria un membru al Hezbollahului libanez într-un atac aerian în regiunea Quneitra, la marginea Platoului Golan sirian ocupat şi anexat de Israel, notează AFP, potrivit Agerpres. 

Miercuri, forţele aeriene "l-au lovit şi eliminat pe Adham Jahout, membru al celulei teroriste a Hezbollah din Siria, în regiunea Quneitra", indică un comunicat militar, afirmând că Jahout a ajutat Hezbollah cu "informaţii din surse ale regimului sirian" şi că el "a transmis informaţii adunate de pe frontul sirian pentru a permite operaţiuni împotriva Israelului pe Platoul Golan".

De când a izbucnit războiul civil în Siria în 2011, Israelul a efectuat sute de raiduri în ţară, vizând armata siriană şi grupurile susţinute de Teheran, în special Hezbollah, desfăşurate în sprijinul forţelor guvernamentale.

Autorităţile israeliene rareori comentează aceste lovituri, dar afirmă că nu vor permite Republicii Islamice Iran, inamicul jurat al Israelului, să-şi extindă prezenţa în Siria.

Miercuri, generalul Herzi Halevi, şeful de stat major al armatei israeliene, a promis că Israelul va continua să lovească "fără răgaz" Hezbollah, mişcarea islamistă libaneză împotriva căreia Israelul a trecut la ofensivă în a doua jumătate a lunii septembrie, după aproape un an de război latent la frontiera israeliano-libaneză.

Editor : C.L.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Avertismentul Iranului pentru statele din Golful Persic: Ar fi „inacceptabil”

„Atacul împotriva Iranului va fi mortal, precis şi surprinzător”, amenință ministrul israelian al Apărării

Premierul Spaniei denunță o „invazie” a Israelului în Liban. „Comunitatea internaţională nu poate rămâne indiferentă”

Avetismentul ONU privind situația din Liban „Trebuie să facem tot ce putem pentru a împiedica acest lucru”

Partenerii noștri