Live

Video Armata israeliană anunţă că a bombardat „un centru de comandă” Hezbollah din Beirut

Data actualizării: Data publicării:
Dezastrul lăsat în urma atacurilor israeliene în Beirut. Foto: Profimedia

Armata israeliană a anunţat că a efectuat duminică un atac aerian asupra unui „centru de comandă” al grupării şiite Hezbollah şi a unui depozit subteran de arme din Beirut.

Aviaţia militară a lovit „un centru de comandă al cartierului general al serviciilor de informaţii ale Hezbollah şi un atelier subteran de fabricare a armelor”, a declarat armata israeliană (IDF) într-un comunicat citat de AFP, potrivit Agerpres.

Potrivit agenţiei de presă libaneze ANI, bombardamentele au lovit cartierele Haret Hreik şi Hadath Beirut, bastioane ale mişcării islamiste libaneze, aflată în război deschis cu Israelul.

De asemenea, armata israeliană a anunţat că a „eliminat” trei lideri ai Hezbollah din sudul Libanului, unde Israelul desfăşoară atacuri aeriene intense împotriva mişcării proiraniene, dublate din 30 septembrie de o ofensivă terestră.

Duminică dimineață, IDF a cerut locuitorilor din două cartiere din sudul Beirutului să se evacueze, anticipând o lovitură împotriva a două clădiri despre care credea că adăpostesc instalaţii Hezbollah.

Aceste clădiri sunt situate în districtele Haret Hreik şi Hadath Beirut, a precizat armata israeliană într-un mesaj adresat populaţiei.

„Vă aflaţi în apropierea unor instalaţii şi interese afiliate Hezbollah, împotriva cărora Forţele de Apărare ale Israelului vor lua măsuri în viitorul apropiat”, a avertizat aceasta.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Gigi Becali nu a stat pe gânduri după Dinamo - FCSB! Un jucător, OUT din echipă: ”Bă, vezi-ți de treaba ta”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

„Scene înfiorătoare se desfăşoară în Gaza”. Cel puțin 87 de morți într-un atac israelian

Ce povestește bărbatul în a cărui casă a fost ucis liderul Hamas. „Am locuit acolo timp de 15 ani”

Documente scurse de la Pentagon dezvăluie ceea ce Israel a refuzat mereu să confirme: țara are arme nucleare

Un detonator invizibil și baterii explozive. Detalii noi despre pagerele capcană cu care Israelul i-a păcălit pe militanții Hezbollah

Partenerii noștri