Live

„Ar fi o mare greșeală”. Putin amenință Coreea de Sud după anunțul acesteia că ia în calcul să trimită direct arme Ucrainei

Data publicării:
Vladimir Putin. Foto: Profimedia

Vladimir Putin a amenințat Coreea de Sud, joi, după anunțul acestei țări că are de gând să-și revizuiască politica de a nu trimite armament greu Ucrainei, în contextul pactului pe care dictatorul rus l-a făcut cu cel nord-coreean, relatează Politico. Putin a spus că guvernul de la Seul ar face „o mare greșeală” dacă ar trimite arme Ucrainei.

„Dacă Coreea de Sud furnizează arme Ucrainei, nu-i va plăcea răspunsul nostru. Sper să nu o facă, ar fi o mare greșeală”, a declarat dictatorul de la conferința sa de presă din Vietnam, acolo unde a plecat după vizita din Coreea de Nord.

La începutul săptămânii, Putin a mers pentru prima oară în ultimii 24 de ani la Phenian, unde a stabilit un pact de cooperare cu regimul de la Phenian, deja susținător de mai multă vreme a invaziei sale în Ucraina.

Dictatorul rus susține că pactul este un „tratat de apărare”, însă președintele sud-coreean a calificat ideea drept absurdă.

Până acum, Coreea de Sud a refuzat să ofere ajutor militar Ucrainei, însă pactul Putin-Kim a produs iritare la Seul și a dus la o regândire a atitudinii sale față de Rusia și de Ucraina.

O decizie de a furniza direct arme letale Ucrainei ar fi o schimbare radicală în atitudinea veche de decenii a țării de a nu furnizat arme țărilor aflate în stare de război.

Editor : Adrian Dumitru

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Au apărut imaginile de la evenimentul în care ”Michael Schumacher a avut prima apariție publică” după 11 ani

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cel puţin trei civili au fost ucişi şi alţi 18 au fost răniţi într-un atac rusesc asupra oraşului Dnipro

Dmitro Cistilin, colaborator al spionilor ruși, reținut în Moldova, a fost extrădat în Ucraina: ce acuzații îi aduce Kievul și ce riscă

Secretarul General al NATO: Ucraina ar putea avea cea mai grea iarnă de la începutul invaziei ruse

Până în luna martie, piloții ucraineni vor zbura pe avioanele de luptă franceze Mirage 2000

Partenerii noștri