Live

Video Antony Blinken acuză: mass media rusă a ajuns o ramură a serviciilor de informații ale Kremlinului

Data actualizării: Data publicării:
Antony Blinken acuză grupul media RT, Foto: Profimedia

Secretarul de stat american Antony Blinken a denunţat vineri activităţile ilicite de destabilizare în lumea ale mass-media ruse RT (ex Russia Today), subliniind că aceasta s-a transformat într-o "ramură" a informaţiilor ruse, relatează Agerpres.

"Ştim că RT are capacităţi cibernetice şi s-a angajat în operaţiuni secrete pentru a influenţa informaţiile şi achiziţionarea de material militar", a declarat presei Blinken, menţionând activităţile grupului media rus RT, în special în Republica Moldova.
 
În urmă cu aproximativ zece zile, autorităţile americane au dezvăluit o serie de măsuri, între care urmăriri penale şi sancţiuni, vizând în special presa rusă pentru a răspunde la tentativele de ingerinţă în alegerile din Statele Unite şi pe care le atribuie Rusiei.

Departamentul de Stat a impus atunci restricţii de viză grupului media de care aparţine RT, Rossia Segodnia, precum şi altor filiale ale acestei companii.

Vineri, Washingtonul a abordat în principal activităţile destabilizatoare ale grupului media în alte părţi ale lumii.

Printre activităţile citate, guvernul rus a integrat în primăvară "în cadrul RT o entitate cu capacităţi ciber-operaţionale, legată de serviciile de informaţii ruse".

"Această entitate s-a concentrat în principal pe operaţiunile de influenţare şi informaţii în întreaga lume", a indicat Departamentul de Stat, precizând că liderii RT erau la curent cu aceasta.

 

Editor : S.S.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

România întârzie donarea sistemului Patriot către Ucraina. Washingtonul și Kievul pun presiune pe București să grăbească transferul

Detalii despre contraofensiva rușilor în Kursk. Și ucrainenii lansează noi atacuri. ISW: „Situația rămâne fluidă”

Antony Blinken și David Lammy, în vizită la Kiev pentru discuții cu Zelenski într-un moment cheie al războiului cu Rusia

Viktor Orban despre migranți: „Problema noastră nu este cum să trăim cu ei, ci cum să nu îi lăsăm să intre în ţara noastră”

Partenerii noștri