Live

Video Alertă în orașul german Mannheim, după ce un bărbat a atacat cu cutiţul mai mulți oameni. Poliția a intervenit în forță și l-a împușcat

Data actualizării: Data publicării:
Incidentul a avut loc în piaţa din centrul oraşului Mannheim. Foto: Profimedia Images

Cel puțin trei persoane au fost rănite într-un atac cu cuţitul la o demonstraţie a extremei dreapta în oraşul german Mannheim. Poliţia a lansat o „operaţiune majoră”, iar suspectul a fost împușcat, însă nu mortal, relatează Reuters şi SkyNews, potrivit News.ro. 

Incidentul a avut loc în piaţa din centrul oraşului din sud-vestul ţării, la scurt timp după ora locală 11.30 (12.30, ora României).

„O armă de foc a fost folosită împotriva atacatorului”, a declarat poliţia din Mannheim într-un comunicat.

O înregistrare video arată un bărbat înarmat cu un cuţit atacă oamenii înainte de a fi împuşcat de un agent înarmat, potrivit ziarul german Bild: „În prezent, există o operaţiune majoră a poliţiei în piaţa din Mannheim”, a precizat poliţia locală într-un comunicat.

„Un elicopter de salvare este, de asemenea, utilizat. Nu pot fi furnizate alte informaţii în acest moment”, au transmis autorităţile. Circulaţia tramvaielor în zonă a fost suspendată.

Nu se ştie câte dintre persoanele adunate în piaţa centrală din oraş au fost rănite şi nici cât de gravă este starea lor.

O transmisiune în direct din aceeaşi locaţie făcută de activistul anti-islam Michael Stuerzenberger îl arată în timp ce se pregătea să se adreseze unei mici mulţimi. Imaginile care circulă pe reţelele sociale, purtând un logo legat de turneul său de lobby anti-islam „Open Eyes", surprind un bărbat cu barbă atacând cu un cuţit oamenii din piaţă, dintre care unul a suferit o tăietură adâncă la picior.

Un poliţist este văzut în imagini cum îl împuşcă pe atacator în timp ce acesta se lupta la pământ cu un alt bărbat, după care se rostogoleşte de durere pe jos.

În vârstă de 59 de ani, Stuerzenberger, care se descrie drept un jurnalist critic faţă de islam, a fost membru al mai multor organizaţii de extremă dreapta anti-islam, inclusiv al mişcării PEGIDA, care organizează în mod regulat marşuri în oraşe, în special în estul Germaniei.

Editor : C.S.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

O unguroaică a făcut un scandal monstru, dar nu s-a oprit și a exclamat: ”Urâm România!”. A primit cea mai dură sancțiune

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Panică în gara din Hamburg, provocată de un posibil virus periculos. Un peron a fost izolat

Avertismentul Germaniei, după atacul Iranului asupra Israelului. „Riscă să dea foc”

Parlamentari germani amenință cu scoaterea în afara legii a partidului de extremă-dreapta Alternativa pentru Germania (AfD)

Germania accelerează expulzările de migranți ilegali către Turcia. Ankara ar fi pregătită să accepte până la 500 pe săptămână

Partenerii noștri