Live

Alertă de posibil atac terorist în zonele turistice din Sri Lanka. Israel și SUA le cer cetățenilor să plece

Data actualizării: Data publicării:
În primele opt luni ale acestui an, 1,5 milioane de turiști au sosit în Sri Lanka. Imagine cu caracter ilustrativ. Sursa foto: Profimedia Images

Consiliul Național de Securitate al Israelului le-a cerut miercuri israelienilor să părăsească imediat unele zone turistice din sudul Sri Lankăi din cauza amenințării unui posibil atac terorist, informează Reuters.

Agenția a spus că avertismentul se referă la zona golfului Arugam și plajele din sudul și vestul Sri Lanka și provine din „informații actuale despre o amenințare teroristă concentrată pe zone turistice și plaje”.

Consiliul de securitate nu a precizat natura exactă a amenințării și le-a cerut israelienilor din restul Sri Lanka să fie precauți și să se abțină de la a organiza adunări mari în zonele publice.

Securitatea israeliană este în contact strâns cu autoritățile de securitate din Sri Lanka și urmărește evoluțiile”, se arată în comunicat.

Ambasada SUA din Sri Lanka a lansat, de asemenea, o alertă de securitate în care afirmă că a primit „informații credibile avertizând despre un atac care vizează locații turistice populare din zona golfului Arugam”.

Cetăţenii americani sunt îndemnaţi cu tărie să evite zona golfului Arugam până la o nouă notificare”, au spus diplomații americani, dar nu au oferit alte detalii.

Securitatea poliției a fost întărită în zonă, iar oficialii sunt în alertă maximă, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției, Nihal Thalduwa, într-o declarație video difuzată la Colombo.

Această zonă este un loc popular pentru surfing și acest lucru a atras un număr mare de turiști israelieni. Lucrăm pentru a ne asigura că rămân în siguranță", a spus Thalduwa.

Sri Lanka, renumită pentru plajele sale curate, plantațiile de ceai și templele istorice, înregistrează o renaștere a turiștilor pe măsură ce națiunea insulară își revine după o criză financiară gravă.

În primele opt luni ale acestui an, 1,5 milioane de turiști au sosit în Sri Lanka, inclusiv un total de 20.515 din Israel, arată datele guvernamentale.

Editor : M.I.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Englezii, lăsați fără cuvinte: românul ”care e de trei ori mai bogat decât Ronaldo și de care nu ați auzit niciodată”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Şeful autorităţii iraniene pentru energie atomică nu se teme de un atac israelian: Putem neutraliza orice amenințare militară

Imagini cu explozia de la atacul terorist din Ankara

Atac al Israelului asupra orașului port Tyre, din Liban, foarte aproape de un sit UNESCO cu ruine din epoca romană

Israelul anunță că a ucis trei comandanţi Hezbollah și zeci de luptători în Liban: Vom ajunge la oricine ameninţă securitatea civililor

Partenerii noștri