Live

Video 25 de polițiști din Los Angeles, spulberați de un SUV în timp ce se antrenau. "Erau corpuri peste tot"

Data actualizării: Data publicării:
Un șofer de 22 de ani a intrat cu masina într-un grup de polițiști care se antrenau. Foto: Captură video ABC

Recruții alergau în patru coloane în momentul în care un vehicul a apărut în viteză și a spulberat pur și simplu grupul de 75 de elevi. 25 dintre ei au fost aruncați pe caldarâm. Cinci au suferit răni serioase, iar un recrut este în stare critică suferind o rană gravă la cap, potrivit Los Angeles Times.  Acccidentul a bulversat tot orașul. Guvernatorul Gavin Newsom și soția sa s-au implicat imediat în ajutorarea răniților. Șoferul SUV-ului, un tânăr de 22 de ani a fost reținut până la venirea autorităților chiar de cadeții care au reușit să se salveze din cale mașinii lui.


„Au fost atât de multe corpuri împrăștiate peste tot în diferite stări de vătămare, încât a fost destul de traumatizant pentru toți cei de la fața locului", ”Ai fi zis că e un accident de avion”, a comentat într-o conferinţă de presă şeriful comitatului Los Angeles, Alex Villanueva.

Grupul de 75 de elevi de la Academia din Los Angeles alerga de-a lungul Mills Road când au fost loviți.

"Erau aproximativ 75 de recruți care alergau în formație când SUV-ul a virat în grupul lor. Grupul alerga cu instructori de exerciții, precum și cu două mașini radio alb-negru ca vehicule de siguranță și cu opt paznici rutieri care purtau veste reflectorizante", a povestit jurnaliștilor căpitanul de pompieri din județul Los Angeles, Sheila Kelliher. 

Sirenele Ambulanțelor chemate la fața locului au răsunat strident în oraș. Răniții au fost transportați la spitale și din fericire mulți dintre ei nu au suferit răni care să le pună viața în pericol, relatează Los Angeles Times.

Echipa multidisciplinară de investigare a accidentelor a început o examinare criminalistică și tehnică la fața locului.

„Se pare că această mașină nu a încetinit”, a declarat supervizorul Janice Hahn pentru KABC-TV. „Mi-a făcut rău când am auzit despre asta.” Supervizorul Kathryn Barger a numit accidentul „lipsit de sens și tragic”.

Cadeții care fac parte din departamentele de poliție din Glendale și Pasadena participau la un program de pregătire de 22 de săptămâni.

„Inimile noastre sunt alături de recruții șerifului din Los Angeles County răniți în această dimineață în timp ce se antrenează pentru a-și servi comunitățile”, a declarat guvernatorul Gavin Newsom într-un comunicat. „Jennifer și cu mine le trimitem cele mai bune urări de recuperare și suntem alături de cei dragi și de colegii lor de la Departamentul Sheriff din Los Angeles County în această perioadă dificilă.”

Editor : D.D.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Partenerii noștri