Live

100 de milioane de cazuri de Covid-19 în lume. O persoană a fost infectată la fiecare 7 secunde

Data actualizării: Data publicării:
Noile variante de coronavirus echivalează cu începutul unei noi pandemii. Foto: Guliver/GettyImages

Numărul cazurilor totale de coronavirus în lume a depășit 100 de milioane miercuri, potrivit unui bilanț al Reuters.

Aproape 1,3% din populația lumii a fost infectată cu noul coronavirus și peste 2,1 milioane de oameni au murit.

O persoană a fost infectată la fiecare 7,7 secunde, în medie, de la începutul anului. Aproximativ 668.250 de cazuri au fost raportate în fiecare zi în aceeași perioadă, iar rata globală a mortalității este de 2,15%.

Cele mai afectate țări - Statele Unite, India, Brazilia, Rusia și Regatul Unit - reprezintă mai mult de jumătate din toate cazurile raportate de Covid-19, dar 28% din populația globală, potrivit unei analize a Reuters.

Primele 50 de milioane de cazuri de Covid-19 au fost atinse în 11 luni, dar numărul s-a dublat în doar trei luni

Aproximativ 56 de țări au început să vaccineze oamenii pentru coronavirus, administrând cel puțin 64 de milioane de doze. Israelul conduce clasamentul vaccinărilor, cu imunizarea a 29% din populația sa cu cel puțin o doză.

Cu peste 25 de milioane de cazuri, Statele Unite au 25% din toate cazurile raportate de Covid-19, deși reprezintă doar 4% din populația lumii. Statele Unite au cel mai mare număr mediu zilnic de noi decese raportate, reprezentând unul din cinci decese raportate în întreaga lume în fiecare zi.

Cea mai afectată regiune din lume, Europa, raportează în prezent un milion de noi infecții la fiecare patru zile și a raportat aproape 30 de milioane de când a început pandemia. Marea Britanie a ajuns marți la 100.000 de morți.

Regiunea Europei de Est, inclusiv țări precum Rusia, Polonia și Ucraina, contribuie cu aproape 10% din toate cazurile globale de Covid-19.

În ciuda obținerii timpurii a unor oferte pentru vaccinuri, multe țări europene se confruntă cu întârzieri ale livrărilor atât de la Pfizer, cât și de la AstraZeneca.

 

Editor : Georgiana Marina

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cum continuă să ne țină în case pandemia de COVID, deși ea s-a terminat. Studiile spun că stăm afară cu o oră mai puțin decât înainte

Coronavirusul SARS-CoV-2 și răspunsul imun înnăscut. Descoperirile care ajută la dezvoltarea unor medicamente mai eficiente

„Viitoarele pandemii vor apărea mai des și vor ucide mai mulţi oameni decât COVID-19”. Mesajul experților reuniți la COP16 

Opoziția cere demisia lui Pedro Sanchez, acuzat de corupție. O plângere va fi depusă pentru anchetarea partidului premierului Spaniei

Partenerii noștri