Video Rute alternative de trecere a frontierei cât timp se vor desfășura reparații la Podul Giurgiu - Ruse
Pe data de 10 iulie vor începe lucrări de reparații la Podul Giurgiu - Ruse. Acestea vor avea loc pe partea bulgară, în plin sezon al concediilor, iar timpul estimat de finalizare a lucrărilor de reparaţie în această secţiune este de aproximativ 4 luni şi jumătate pentru fiecare dintre benzi. În aceste condiții, românii se așteaptă la blocaje și ore bune pierdute pe drum, însă există și rute alternative pentru a ajunge în Bulgaria sau Grecia.
Ambasadorul Turciei critică România pentru lipsa autostrăzilor
De ce 8 suporteri FCSB au fost arestați în Grecia
Un român a fost împușcat de polițiștii bulgari. În ce stare se află
Aglomerație infernală la frontieră
Insula grecească pe care anticii o considerau cea mai sacră dintre toate se scufundă rapid
Cât ne costă vacanțele în străinătate. Destinațiile cu cea mai ieftină mâncare
Pericol de incendiu în Halkidiki. Focul din jurul Atenei a fost stins după trei zile. Dezastrul ar fi pornit de la un scurtcircuit
Insulele grecești, lovite de o nouă criză
Podul Prieteniei intră în reparații luna aceasta. Ce spun românii care vor să își petreacă vacanța în Bulgaria sau Grecia
Andreea Crăciunecu, jurnalist Digi24: În fiecare sezon estival, Podul Giurgiu-Ruse este tranzitat de peste un milion de români. Prin urmare, este de știut că se va circula pe o singură bandă alternativ, iar circulația va fi dirijată cu ajutorul semafoarelor. Însă, dacă vrem să evităm aglomerația de pe pod, trebuie să știm că există rute alternative pentru trecerea punctului de frontieră.
De exemplu, în Dolj pe la Podul Vidin-Calafat, în Constanța pe la Negru Vodă sau pe la punctul Silistra-Ostrov-Călărași. De asemenea, este bine de știut faptul că avem și variante de trecere cu bacul. Dacă șoferii doresc acest lucru, trebuie să treacă Dunărea pe la Zimnicea și Bechet. În cazul în care vrem să ne întoarcem în România, totuși, pe podul de la Giurgiu-Ruse, Ministerul de Interne vine cu câteva recomandări pentru a economisi timpii de așteptare, și anume spun să venim cu sume pregătite pentru taxa de pod: vorbim aici de doi euro sau patru leva sau, pur și simplu, să plătim cu cardul.
De asemenea, o altă recomandare este aceea de a stabili din timp rutele și programul, atât pasagerii care merg în vacanță, cât și transportatorii, și să ia în calcul un timp mult mai mare de așteptare la trecerea punctului de frontieră față de cel cu care erau obișnuiți.
Editor : C.S.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News