Live

Reprezentanții Uber, Bolt şi Clever, negocieri la Ministerul Transporturilor

Data actualizării: Data publicării:
FOTO: Getty Images

Reprezentanții Uber, Bolt şi Clever sunt la Ministerul Transporturilor, pentru a cere reglementarea serviciilor pe care Guvernul le-a îngrădit prin ordonanța taximetriei, deși promitea că nu va face acest lucru.

Este a șasea întâlnire de acest fel.

Întâlnirea vine după ce Asociaţia Coaliţia pentru Economie Digitală, care reprezintă Uber, Bolt şi Clever, a transmis, marţi, scrisori deschise către premierul Viorica Dăncilă şi liderul PSD, Liviu Dragnea, în care le solicită implicarea pentru reglementarea cât mai rapidă a serviciilor de rideshareing.

Asociaţia spune că modificările aduse la legea taximetriei, intrate în vigoare săptămâna trecută, împreună cu lipsa unei reglementări specifice pentru industria de ridesharing şi e-hailing au creat o criză în domeniul serviciilor de transport alternativ.

În plus, modificările la legea taximetriei au dus la numeroase abuzuri, mulţi şoferi ai Uber, Clever şi Bolt fiind amendaţi de Poliţie şi luându-se împotriva lor măsura ridicării plăcuţelor de înmatriculare pentru 6 luni.

Nu doar industria, dar şi utilizatorii acestor servicii doresc o reglementare cât mai urgentă a acestora, susţin Uber, Clever şi Bolt.

„O petiţie care cere reglementarea de urgenţă a acestui tip de servicii a adunat, în câteva ore, zeci de mii de semnături, iar numărul acestora creşte în fiecare minut. Doamnă prim ministru, un proiect de reglementare a fost elaborat deja de Ministerul Transporturilor şi Ministerul Dezvoltării Regionale, iar industria şi experţii au oferit toate propunerile necesare pentru ca acest proiect să permită funcţionarea în continuare a acestor servicii, spre beneficiul românilor şi a economiei româneşti. Depinde doar de Cabinetul pe care-l conduceţi adoptarea acest proiect de ordonanţă de urgenţă în prima şedinţă de Guvern. De decizia dumneavoastră nu depinde doar transportul celor 2,5 milioane de utilizatori, ci şi veniturile celor peste 20.000 de şoferi, precum şi beneficiile economice de peste 1 miliard de lei pe care le creează aceste servicii”, a subliniat Asociaţia.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Designul robotaxiului Tesla, criticat în industrie. „Când te gândeşti la un taxi, e ceva care poate transporta mai mult de 2 persoane”

Un șofer din Ilfov a fost ucis de un client, care i-a furat mașina și apoi a incendiat-o pentru a scăpa de dovezi

Doi clienți Uber implicați într-un accident grav au descoperit că nu pot da în judecată compania pentru că au comandat o pizza

Un fost jucător de la PSG şi-a pierdut toţi banii la pariuri şi acum e nevoit să lucreze ca şofer de Uber

Partenerii noștri