Live

Primarul orașului Comarnic: Nu putem iniția nicio taxă pentru bucureșteni, nu suntem proprietarii drumului

Data actualizării: Data publicării:
Foto: captură Google Maps

După ce primarul Capitalei a anunțat introducerea unei viniete pentru mașinile din provincie care traversează orașul, și alți edili se gândesc să îi urmeze exemplul. Primarul din Comarnic, de exemplu, ar dori să introducă o taxă similară pentru autoturismele din București și Ilfov care traversează localitatea de pe Valea Prahovei, dar nu poate.

„La acest moment nu putem pune taxe, pentru că nu suntem proprietari pe acest tronson de drum. Știm că în Comarnic e poluare, cât de greu se tranzitează orașul în momentele de vârf, cetățenii au nevoie de o protecție. Dacă până în 89, orașul era poluat de fabrica de ciment, acum ne confruntăm cu această poluare. Nu putem iniția nicio taxă, pentru că nu avem pe ce, dacă nu suntem proprietari”, a spus Sorin Popa, primarul orașului Comarnic, pentru Digi24.

El a adăugat că ar urma să se consulte cu specialiști „pentru a crea o calitate superioară vieții cetățenilor”.

Edilul a declarat că ideea i-a venit după ce o jurnalistă l-a sunat ca să-l întrebe dacă s-a gândit să impună o astfel de vinietă, pe modelul celei propuse în București.

„Am spus că urmează să ne consultăm cu aparatul de specialitate, cu consililul local și să găsim soluție. Dar n-am spus niciun moment că ne apucăm să punem taxă”, a adăugat el.

Primarul a amintit că „a fost un proiect pentru ocolitoarea orașului Comarnic, s-a câștigat licitația, dar nu s-a mai pornit construcția”.

Noi nu avem fonduri ca să putem susține proiecte de acest gen. Dacă facem pe fonduri europene, altfel Comarnic nu dispune de buget. La acest moment nu beneficiez de niciun proiect pe fonduri europene, pentru că în 2016, când am luat conducerea orașului, aveam o datorie față de Ministerul Dezvoltării Regionale. Orașul a avut un proiect pe fonduri care nu s-a implementat și trebuia să dăm banii înapoi”, a subliniat Sorin Popa.

El a precizat că ruta ocolitoare s-ar fi făcut din fonduri guvernamentale, prin CNAIR, și că nu poate derula programe cu fonduri europene până ce nu achită datoria către autoritățile centrale.

Redactor web: George Costiță

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

EXCLUSIV Început abrupt de emisiune: ”Florin ne-a cutremurat cu o veste”. Dezvăluirea făcută imediat, în direct

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Accident mortal în București: O femeie de 52 de ani a murit lovită de o maşină în timp ce traversa strada

Repartitoarele de căldură vor fi obligatorii de la 1 ianuarie 2025. Peste 200.000 de bucureșteni nu au instalate încă astfel de aparate

Înalta Curte: Pensiile anticipate parțiale ale românilor care au locuit în zone poluate nu pot fi recalculate

VIDEO Inundație în București, în apropierea stației de metrou Titan: O stradă este acoperită de apă, după ce o conductă s-a spart

Partenerii noștri