Live

Foto Noi imagini cu podul suspendat peste Dunăre. Cum arată acum şantierul

Data actualizării: Data publicării:

Au fost făcute publice noi imagini cu podul suspendat peste Dunăre, de la Tulcea la Brăila. Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a vizitat  ieri şantierul pentru a vedea care este stadiul lucrărilor.

FOTO: Facebook

Noua construcție va uni județele Brăila-Galați și Tulcea și ar urma să fie inaugurată peste 2 ani. Lungimea totală a podului va fi de 23 de kilometri, dintre care 17 pe teritoriul județului Tulcea.

Podul suspendat va avea și două viaducte de acces de o parte și de alta, de circa 90 de metri fiecare, și va face legătura între orașul Brăila și, în final, orașul Tulcea, ținând cont că va deschide o legătură directă, nu prin intermediul navelor tip bac, pentru legarea Tulcii de restul țării, fără a mai fi nevoie de ocolul pe la Giurgeni-Vadul Oii sau Fetești.

În afară de podul suspendat, proiectul cuprinde și 17 km de drum nou, la nivel de patru benzi pe circa 4 km, urmând ca de la sensul giratoriu spre Smârdan, respectiv Jijila, să rămână la o singură bandă pe sens. De asemenea, în afară de podul suspendat, proiectul mai cuprinde circa 32 de structuri (poduri), din care 13 sunt cu deschideri mai mari de 14 m.

Contractul a fost semnat în luna ianuarie 2018.

Viteza maximă admisă pe viitorul pod suspendat peste Dunăre va fi de 80 km/h.

Redactare: Georgiana Marina

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

S-a cerut o măsură radicală, înaintea pronunțării deciziei de un trilion de euro: ”Să oprească tot. Mulți vor muri”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ambasadorul Turciei critică România pentru lipsa autostrăzilor. „Sunt 600 de kilometri și facem zece ore. Este inacceptabil”

Suma uriașă pe care trebuie să o cheltuie UE în fiecare an pentru a ajunge la emisii zero în transport

Warren Buffett spune că i-a fost folosită imaginea pentru a promova candidați la alegeri. „Nici nu ştiu cum să intru pe Instagram”

Cum au reușit spionii ruși să țină în șah o țară întreagă: Infrastructura vitală a Georgiei a fost compromisă de hackeri (Bloomberg)

Partenerii noștri