Live

Metrorex anunţă suplimentarea numărului de trenuri, în contextul restricţiilor impuse de construirea Magistralei 6

Data publicării:
Foto: Metrorex

Compania Metrorex anunţă o serie de măsuri care au rolul de a reduce impactul asupra călătorilor în contextul restricţiilor impuse de construirea Magistralei 6, care va conecta reţeaua de metrou existentă de Aeroportul Internaţional Henri Coandă. Printre măsurile anunţate se numără suplimentarea numărului de trenuri în circulaţie în perioadele de vârf, în cazul în care se constată o supraaglomerare a staţiilor.

„Metrorex, prin Dispeceratul Central, monitorizează permanent traficul de călători şi ia toate măsurile necesare atât prin preluare fluxurilor crescute de utilizatori, cât şi pentru reglarea corespunzătoare a intervalelor de circulaţie. Printre măsurile implementate amintim:
-Suplimentarea numărului de trenuri în circulaţie în perioadele de vârf, în cazul în care se constată o supraaglomerare a staţiilor
-Reducerea intervalelor de aşteptare între trenuri pentru a facilita un flux continuu şi eficient de călători, prin introducerea de garnituri suplimentare în circulaţie.
-Informarea constantă a publicului călător prin intermediul sistemului de anunţuri din staţiile de metrou, pe site-ul oficial Metrorex, pe paginile oficiale de Facebook, Instagram, LinkedIn ale Metrorex, precum şi prin intrmediul mass-media” anunţă compania printr-un comunicat dat publicităţii luni.

Măsurile anunţate de Metrorex, au scopul de a reduce impactul asupra călătorilor în contextul restricţiilor impuse de construirea Magistralei 6, care va conecta reţeaua de metrou existentă de Aeroportul Internaţional Henri Coandă din Otopeni.
Evenimente

Magistrala 6 - 1 Mai – Otopeni - va asigura legătura directă de la Gara de Nord la Aeroportul Internaţional Otopeni, fără transbordare la staţia 1 Mai. Aceasta va avea un traseu de 14,2 km şi va cuprinde 12 staţii de metrou: Pajura, Expoziţiei, Piaţa Montreal, Gara Băneasa, Aeroportul Băneasa, Tokyo, Washington, Paris, Bruxelles, Otopeni, Ion I. C. Brătianu, Aeroportul Internaţional Henri Coandă. Proiectul vizează, pe lângă construirea magistralei, şi achiziţionarea a 12 trenuri noi de metrou.

Pentru construirea noii magistrale este nevoie de restricţionarea anumitor porţiuni de circulaţie rutieră. „Măsurile de restricţionare sunt programate din timp şi eventualele modificări sunt anunţate în prealabil. Devierea traficului şi semnalizarea rutieră sunt realizate cu suportul şi sub supravegherea Brigăzii Rutiere.

”Încurajăm publicul călător care tranzitează zona de Nord -Vest a Capitalei să utilizeze metroul, o soluţie potrivită pentru a ajunge rapid, ieftin şi sigur la destinaţie, mai ales în această perioadă caniculară. Totodată, în sprijinul publicului care locuieşte în zona Metropolitană Bucureşti-Ilfov, Metrorex oferă posibilitatea utilizării parcării Terminalului Multimodal Străuleşti, care are peste 600 de locuri de parcare”, precizează oficialii Metrorex.

Editor : A.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Principalele stații de metrou din București vor avea câte un defibrilator. DSU: Aparatele pot fi utilizate „cu minimă pregătire”

Scandal uriaș la metrou, provocat de un bărbat care își agresa iubita. Oamenii care au intervenit au fost și ei loviți și înjurați

Elevii au abonament gratuit la metrou până în 2025. Nu mai este nevoie de încarcare lunară a abonamentului

Noi restricţii de circulaţie în București, din cauza lucrărilor la Magistrala 6 de metrou

Partenerii noștri