Gabriela Firea, despre călătoria cu STB după 15 mai: Călătorii pe scaune și un rând picioare, dar nu mai mult
Primarul general al capitalei, Gabriela Firea, a vorbit duminică la Digi24 despre cum ar putea fi respectate regulile de distanțare socială după data de 15 mai, în contextul în care parcul auto al STB s-a redus cu 40% în această perioadă.
Firea contestă rezultatele EXIT POLL-urilor
Firea și-a depus candidatura la PMB
Nicușor Dan: „Bătălia se dă în continuare între mine și Piedone”
Ciolacu: Doamna Firea știe să se lupte singură pentru ce își dorește și ce merită
Rareș Bogdan: Cu Gabriela Firea candidat, pierdem mult electorat la Nicușor Dan. Piedone, un meteorit
Burduja: Nicușor Dan trebuie să se întoarcă la catedră
Firea, supărată pe discuțiile pentru Capitală
Traian Băsescu: „PSD-PNL nu îl bat pe Nicușor Dan. Firea are o problemă în partid”
Ciolacu: Momentan, Firea e singura înscrisă în cursa internă pentru Primăria București
„Parcul auto al STB s-a redus cu 40%, chiar erau prea multe autobuze, tramvaie și troleibuze la un moment dat, când aproape toate activitățile erau reduse total sau încetinite. După anunțul că după 15 mai va însemna o relaxare din toate punctele de vedere, cred că ați observat că în București a reapărut o ușoară aglomerație. În anumite intersecții, în special cele centrale, traficul a crescut cu aproximativ 20%”, a spus Firea, la Digi24.
În ceea ce privește aglomerația din mijloacele în transport în comun, edilul a spus ce măsuri vor fi luate.
„Este normal să nu se accepte aglomerarea și este imperios necear să se urmărească zonele și rutele care tind să se aglomereze pentru a se suplimenta în acea zonă. Firesc ar fi să fie călătorii pe scaune și un rând picioare, dar nu mai mult, și la distanță. Există controlorii care înainte de pandemie doar verificau dacă a fost taxat biletul, acum pot să facă acst lucru și cu sprijinul colegilor de la Poliția locală, fără să agreseze pe nimeni, fără să fie abuzuri, fără să fie o tonalitate care să deranjeze sau care să creeze o stare de disconfort pentru călători. Pur și simplu o informare că într-un tramvai, troleibuz sau autobuz trebuie să intre strict numărul de persoane astfel încât distanța socială să fie păstrată. Eu nu cred că cineva va fi supărat dacă i se va spune să aștepte următorul autobuz sau tramvai, pentru că este bine pentru propria persoană să nu stea foarte aproape de un alt călător”, a subliniat primarul capitalei.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News