Live

FOTO. Noi imagini spectaculoase de pe Autostrada Liliecilor, Lotul 4 Lugoj – Deva

Data actualizării: Data publicării:
Echipa care monitorizează marile șantiere din România a postat pe internet fotografiile care arată în ce stadiu sunt în acest moment lucrările de pe Lotul 4 al Autostrăzii Lugoj – Deva. FOTO: Facebook

Echipa care monitorizează marile șantiere din România a postat pe internet fotografiile care arată în ce stadiu sunt în acest moment lucrările de pe Lotul 4 al Autostrăzii Lugoj – Deva.

Din 10 octombrie traficul este oprit pe A1 între Simeria și Soimus pentru conectarea Lotului 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva, aflat în execuție. Constructorul promite că va finaliza această operațiune până în 15 noiembrie.

Promisiunile șefilor de la Transporturi care dădeau că sigură inaugurarea acestui segment de autostrada până de Crăciun sunt contrazise de realitatea din teren.

Așadar, în ciuda promisiunilor autorităților, nu vom circulă nici în 2018 pe acest tronson de 22,14 km între Soimus și Ilia! În ultimii doi ani de zile, Asociația Pro Infrastructură a dezmințit categoric declarațiile complet iresponsabile ale tuturor miniștrilor Transporturilor și șefilor CNAIR!
Ne menținem predicția realist-optimistă că acest sector de autostrada va fi inaugurat spre finalul trimestrului ÎI 2019„, au reamintit cei de la Asociația Pro Infrastructură.

Zece lilieci au blocat autostrada trei ani

Liliecii din peștera Tunel au fost una din problemele invocate pentru a motiva blocarea lucrărilor la autostradă. Prima dată prezența lor a fost sesizată în primăvara anului 2014 la doar câteva luni după semnarea contractului de autostradă.

Citiţi şi:

După trei ani: Cei zece lilieci de pe autostrada Lugoj Deva vor fi mutați

Încă din octombrie 2014, constructorii au fost anunţaţi de compania de autostrăzi că nu mai pot lucra în zona peşterii. Reprezentanţii unui ONG ecologist au reclamat atunci că vibraţiile produse de utilajele care lucrează în zona localităţii Şoimuş deranjau liliecii din peştera de tip tunel. Reclamanţii nu au venit cu nici o dovadă în acest sens, iar în evidenţele Agenţiei pentru Protecţia Mediului Hunedoara, habitatul liliecilor nu există. Doar trei lilieci dintr-o specie protejată se adăposteau în grotă, conform specialiştilor care au cercetat-o şi au monitorizat-o pentru un an.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”România părea că e Andorra”. A văzut tragerea la sorți din Liga Națiunilor și nu s-a abținut: ”Acolo îi e locul”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Motivul absurd pentru care nu poate fi deschisă circulației autostrada Lugoj-Deva. Reacția ministrului Cuc

Partenerii noștri