Live

Emil Boc: „Metroul de la Cluj se face! Avem finanțare atât din PNRR, cât și din obligațiuni verzi, vin cârtițele”

Data publicării:
Emil Boc. Foto: Facebook

Primarul orașului Cluj Napoca, Emil Boc, declară că metroul din oraș se va face, în ciuda tuturor speculațiilor din spațiul public. În această toamnă urmează să sosească acele „cârtițe”, care vor intra în subteran să lucreze, pentru a săpa tunelurile propriu-zise, a declarat edilul liberal, invitat la emisiunea „Jurnalul de seară” de la Digi 24. 

Emil Boc a explicat faptul că există contract de finanțare pentru metrou atât din PNRR, „care există astăzi”, cât și din obligațiuni verzi. Cu această ocazie, a mulțumit public miniștrilor de Finanțe și al Transporturilor, precum și premierului și șefului Senatului pentru că au înțeles că acesta este un proiect de interes național, căci aceasta este „șansa unei comunități, de a aduce mai multă prosperitate pentru Cluj, dar până la urmă și pentru România, care are nevoie de multe motoare regionale puternice”.

Edilul clujean a mai explicat că dată fiind aglomerația, căci acolo este cea mai aglomerată rută de transport, între Florești și Cluj Napoca, mai aglomerată decât între Otopeni și București, experții, după opt scenarii analizate, au spus că doar soluția metroului este fezabilă și de implementat.

La 24 septembrie, primarul Emil Boc a anunţat că, în urma semnării unui act adiţional la contractul de finanţarea a metroului, obligaţiunile verzi vor reprezenta o sursă de finanţare a proiectului, pe lângă fondurile din PNRR. ”Această nouă sursă de finanţare din obligaţiuni verzi acoperă atât cheltuielile prezente, cât şi cheltuielile viitoare (…), pe întreaga perioadă de implementare a proiectului”, a arătat el.

 

Editor : Marina Constantinoiu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Partenerii noștri