Construirea Lotului 1 al Autostrăzii Sebeş - Turda s-a împotmolit într-o casă
Locuinţa este pe traseul construcţiei, iar proprietarul este acum în litigiu cu statul român, pentru că suma oferită pentru expropriere i se pare mult prea mică. Nu este, însă, singurul nemulţumit. Şi vecinii omului au ce le reproşa autorităţilor.
Ninsoarea și gheața de pe autostrada Sebeș-Turda au dat peste cap traficul
Cum arată lotul 1 al Autostrăzii Sebeș-Turda
Klaus Iohannis amână desemnarea premierului. „Coaliția pro-europeană continuă negocierile. Sunt optimist”
George Simion a mers la Palatul Cotroceni, pentru consultări, dar a anunțat că nu intră: „AUR nu recunoaște legitimitatea lui Iohannis”
Consultări la Palatul Cotroceni. Coaliția a stat sub 20 de minute. Partidele extremiste AUR, POT și SOS au refuzat să meargă
Ploi și lapoviță, în aproape toată țara. Meteorologii anunță și temperaturi de până la -15°
Elena Lasconi, după consultările cu Iohannis: „Am fost să îi transmitem că mandatul lui s-a încheiat şi că trebuie să-şi dea demisia”
Circul continuă în Parlament: Becali spune cum a făcut facultatea fără prezență. Șoșoacă jignește jurnaliștii. AUR îl atacă pe Iohannis
Influencerul Makaveli, amenințări din Parlament cu limbaj suburban: „Ascundeți-vă soțiile. Fiți cuminți, mergeți pe vârfuri”
Lucrările bat pasul pe loc la lotul 1 al autostrăzii Sebeş-Turda. Construcţia s-a oprit în faţa unei case. Şi asta pentru că proprietarul nu a fost de acord cu suma primită pentru expropriere.
Ionel Lancrenjan, proprietarul casei: „Noi considerăm că dreptul la proprietate este fundamental. Avem de gând să luptăm pentru dreptul ăsta, că, de fapt, dacă nici ăsta nu e respectat, eu zic că nu mai e vorba de un stat de drept”.
Citește și: ”Reîncepe războiul dintre Iohannis și Dragnea. Cine este arma secretă a președintelui”
Totul a început în 2014, când a refuzat oferta şi a dat statul în judecată. În acelaşi an a primit şi decizia de evacuare.
Ionel Lancrenjan, proprietarul casei: „Locuinţa este a noastră, este intabulată, este un ordin judecătoresc, este o hotărâre definitivă şi irevocabilă. Ei nu au luat la cunoştinţă faptul acesta. Ei consideră că sunt alţi proprietari în teren, nu noi”.
Constructorul autostrăzii spune că imobilul a fost expropriat, doar că momentan nu poate fi demolat.
"Casa este expropriată. (...) Au mers mai departe în instanţă şi este în curs de a fi emisă o hotărâre de guvern pentru a reglementa specific acest punct la care momentan nu avem acces. Casa este încă în picioare, urmând după ce vor fi reglementate aceste chestiuni juridico-cadastrale să o demolăm şi să construim pilonii podului", spune directorul adjunct al firmei Impresa Pizzarotti, Eusebio Caretta.
Locuitorii din zonă nu au fost de acord încă de la început cu traseul autostrăzii.
Oamenii se plâng de zgomotul ridicat, dar şi de praful produs de utilaje.
Au depus plângeri la Primăria Alba Iulia şi Consiliul Judeţean Alba şi au adunat 760 de semnături pentru a bloca deschiderea şantierului. Ba chiar au propus trasee alternative, dar nimeni nu i-a luat în seamă.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News