Studiu. Roboții vor crea mai multe locuri de muncă decât vor distruge
Roboţii nu ne vor fura chiar toate joburile, ci vor crea cu 58 de milioane mai multe decât vor distruge în următorii patru ani, arată cele mai recente studii World Economic Forum.
Tinerii sunt dezorientați profesional
România vrea locuri de muncă și energie ieftină din proiectul centralei nucleare Doicești
Unde să te angajezi ca să câștigi mai bine
Robot cu piele vie
Ce așteptări au angajații de la companii în 2022
Absolvenții liceelor agricole refuză locuri de muncă plătite cu până la 900 de euro
La Timișoara, medicii care îngrijesc bolnavii de Covid sunt ajutați de roboți
Cum să participi la ceremonia de absolvire în timp de pandemie
Prima dezbatere Digi24 a candidaților la prezidențiale
Avansul în domeniul roboticii şi al inteligenţei artificiale va creşte semnificativ nivelul de autmatizare în următorii ani. Până în 2022, aproape jumătate din totalul sarcinilor vor fi realizate de roboţi. Aşa că automatizarea va fura totuşi unele locuri de muncă, iar soluţia ar fi respecializarea.
Mai exact, 75 de milioane de joburi vor dispărea din cauza roboţilor, însă tot aceştia vor genera 133 de milioane de noi locuri de muncă.
În plus, studiul arată că vor apărea schimbări importante şi în felul în care muncesc oamenii. Munca de la distanţă va fi din ce în ce mai folosită şi se va apela mai frecvent la freelanceri şi lucrători temporari specializaţi în realizarea punctuală a anumitor sarcini.
În plus, noile condiţii de pe piaţa muncii vor obliga mulţi anagajţi să înveţe noi specializări, iar companiile vor fi astfel nevoite să investească, nu doar în automatizare, ci şi în formarea propriilor angajaţi pentru a rămâne competitive.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News