Live

HARTA joburilor disponibile în România. Mitul asistaţilor social care nu vor să muncească, eliminat de statistici

Data actualizării: Data publicării:
FOTO: Getty Images

Locurile de muncă disponibile în România sunt extrem de concentrate din punct de vedere geografic, în condiţiile în care în două regiuni se sunt aproape jumătate din joburile vacante la nivel de ţară, potrivit unui infografic Monitorul Social, un proiect al Friedrich-Ebert-Stiftung România.

Conform Eurostat, cele două regiuni sunt Bucureşti/Ilfov şi nord-vestul ţării, unde se află 46% din locurile de muncă neocupate la nivel naţional şi unde trăiesc doar 11% dintre românii care beneficiază de venitul minim garantat. Cea mai mare parte a acestora, 89%, adică 171.000 de persoane, locuiesc în restul ţării, unde se află doar 25.000 de locuri de muncă disponibile.

FOTO: Facebook/ Friedrich-Ebert-Stiftung Romania

În cifre absolute, în Bucureşti, Ilfov şi Nord-Vest se află 21.249 de locuri de muncă şi 22.311 persoane care primesc venitul minim garantat.

FOTO: Facebook/ Friedrich-Ebert-Stiftung Romania

„Mitul asistaţilor social care nu doresc să muncească, eliminat de statisticile oficiale. Locurile de muncă disponibile în România sunt extrem de concentrate din punct de vedere geografic. Datorită statisticilor naţionale incomplete, valorile de mai sus nu iau în calcul nepotrivirile educaţionale (de exemplu, piaţa muncii poate avea nevoie de ingineri sau programatori, în timp ce persoanele care primesc venitul minim garantat nu posedă aptitudinile respective), deşi acestea joacă de asemenea un rol important. Ponderea însumată a locurilor de muncă disponibile din cele două regiuni în totalul naţional este în creştere cu aproximativ 1,6% pe an”, potrivit sursei citate.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Harta sărăciei în România: Care sunt zonele defavorizate din țară

Studiu Eurostat: România înregistrează cel mai mare declin de pe piața de muncă din UE

Care este legătura dintre studii și nivelul de trai. Aproape o treime dintre locuitorii Uniunii Europene, fără școală, se simt săraci

Eurostat: România are cea mai mare inflație din UE pentru a opta lună la rând

Partenerii noștri