Live

Reactorul 2 al centralei nucleare din Cernavodă a fost sincronizat la Sistemul Energetic Naţional

Data publicării:
Centrala nucleară de la Cernavodă. Foto: Profimedia Images

Nuclearelectrica a anunţat vineri că lucrările de mentenanţă la reactorul 2 de la Cernavodă s-au finalizat, iar reactorul 2 a fost sincronizat la Sistemul Energetic Naţional. Lucrările au loc o dată la doi ani, pentru fiecare reactor, după ce anul trecut şi reactorul 1 a fost oprit pentru mentenanţă, potrivit News.ro.

„SN Nuclearelectrica SA anunţă că lucrările aferente opririi planificate a Unităţii 2 CNE Cernavodă au fost finalizate, sincronizarea la Sistemul Energetic Naţional realizandu-se in data de 15 iunie 2023”, anunţă compania.

Unitatea 2 a intrat în programul de oprire planificată în data de 7 mai 2023, în vederea efectuării lucrărilor de mentenanţă planificate, realizate o dată la doi ani pentru fiecare unitate.

În perioada opririi planificate s-au efectuat activităţi din următoarele programe: Programul de mentenanţă preventivă; Programul de mentenanţă corectivă; Programul de inspecţii; Programul de testări obligatorii pe perioada opririlor planificate; Programul de implementare modificări de proiect.

„Lucrările s-au executat în condiţii de siguranţă pentru personalul centralei, public şi mediul înconjurător, conform procedurilor aprobate utilizate la CNE Cernavodă”, precizează compania.

Nuclearelectrica a realizat anul trecut un profit net de 2,72 miliarde lei, în creştere cu 163,4% faţă de 2021 (de la 1,03 miliarde lei), iar producţia a scăzut cu 1,7%, la 10.200 GWh (de la 10.377 GWh).

Veniturile din exploatare au urcat cu 102,8% în 2022, la 6,49 miliarde lei.

Nuclearelectrica contribuie cu peste 18% cu energie nucleară în totalul producţiei de energie, la nivel naţional.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Șeful securității de la centrala nucleară Zaporojie a fost ucis într-un atentat cu mașină-capcană. Momentul, surprins de camere

Atac simulat cu dronă Shahed la centrala nucleară Hmelnîțkîi, la doar 120km de România

Cea mai periculoasă centrală nucleară din SUA va fi repornită pentru a alimenta ambițiile Microsoft

Ucraina a închis patru reactoare după atacul masiv al rușilor. Șeful AIEA: „Consecinţele unui accident nuclear pot fi dezastruoase”

Partenerii noștri