Prețul aurului este la maximul tuturor timpurilor, al argintului se apropie de un record istoric. Cum se explică și ce urmează
Preţul aurului a crescut la maximul tuturor timpurilor, inclusiv la Bucureşti. Gramul de aur este cotat, conform cursului anunţat de BNR, la 257,36 lei. Și argintul este în cea de-a șaptea săptămână consecutivă de creștere, ceea ce duce spre un record istoric al prețului, a declarat la Digi24 analistul financiar Adrian Negrescu.
Primele reacții ale lui Simion și Piedone după înregistrarea audio în care ce se alintă cu „Satana” și „Sătănel”
Gigi Becali spune că PNL și AUR au o înțelegere pentru turul doi al prezidențialelor
Ponta: Ciolacu va intra în turul 2 al prezidențialelor/ Ce spune consilierul premierului despre soarta liderului PSD dacă va pierde
Cozi de zeci de oameni pentru înscrierea cu buletinul la „Planul Simion”
George Simion despre listele de semnături: Nu este posibil să strângi cinstit 100.000 de semnături
Primarul din Gorj care îl iubește pe Putin ar fi lovit cu mașina o tânără
George Simion și Mihail Neamțu i-au cerut lui Gigi Becali 500.000 de euro pentru europarlamentare
Candidata AUR la primăria Buzău se retrage cu scandal
Boloș se scuză pentru deficitul bugetar prin cheltuielile cu investițiile. Dăianu: „E o nerozie”
El a explicat care este contextul creșterii accelerate a prețului pentru aur și argint: "În perioade de criză, investitorii se refugiază în metale prețioase, investesc în aur, platină, chiar argint. Argintul e în șaptea săptămână de creștere, ne apropiem de un record istoric și pentru argint.
Statele lumii au anunțat că vor pune în practică programe de relansare economică, care necesită bani, bani care vor fi tipăriți, care generează inflație.
Când peste câteva luni banii nu vor mai avea aceeași valoare de acum, este normal să te duci spre active valoroase, așa cum sunt metalele prețioase.
În vremuri de criză, se întâmplă mereu așa".
El a estimat că aurul probabil va trece de 2.000 de dolari uncia spre toamnă, când vom vedea toate consecințele crizei puternice economice.
Negrescu le-a recomandat românilor care doresc să facă investiții să o facă variat.
"Dacă avem bani, să investim variat, în aur, argint, titluri de pe bursă, titluri de stat, să ne diversificam investițiile, ca să ne protejăm de această criză care se anunță extrem de gravă", a spus analistul financiar.
Pe de altă parte, criteriile de cumpărare ale românilor s-au modificat de la începutul pandemiei, iar calitatea a devenit reperul principal, cu cea mai mare creștere în importanță - urmată de preț.
Volumul cumpărăturilor s-a majorat și el, iar cumpărătorii au migrat spre produse locale în detrimentul celor de import, potrivit unui studiu realizat de o companie de audit. O tendință majoră a fost reducerea bugetelor pentru cheltuieli neesențiale, care s-ar putea permanentiza pentru aproximativ un sfert dintre cei intervievați, conform experților.
"E un lucru bun, ne ducem spre produse de calitate.
Oamenii au investit în amenajarea locuinței, în alimente, produse de îngrijire personală.
Încep să se protejeze, este important să ne uităm cu atenție la bani, să ne facem o rezervă de minimum 2.000 de lei dacă putem, pentru că toamna 2020 se anunță plină de provocări, vor fi falimente, disponibilizări în masă.", a recomandat Adrian Negrescu.
Redactare Georgiana Marina
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News