Live

Petrolul a crescut peste 30 de dolari pe baril pentru prima dată în două luni

Data publicării:
Legea offshore a cunoscut o serie de transformări din cauza unor interese politice Foto: Guliver/GettyImages

Petrolul a crescut peste 30 de dolari pe baril pentru prima dată în două luni, în timp ce producătorii din SUA și din alte părți au continuat să își reducă activitatea, contribuind la reechilibrarea unei piețe care a fost afectată de coronavirus, anunță Bloomberg.

Prețurile futures au urcat, la New York, cu 5% după trei săptămâni de creștere. Numărul puțurilor active din SUA a scăzut pentru a noua săptămână la rând, până la niveluri care nu au fost văzute în mai mult de un deceniu, în timp ce stocurile la hubul Cushing, Oklahoma au scăzut pentru prima dată de la sfârșitul lunii februarie. Irakul a spus că intenționează să oprească producția unuia dintre câmpurile sale petroliere.

Petrolul american West Texas Intermediate cu livrarea în iunie a crescut cu 5,4%, până la 31,01 dolari pe baril la bursa din New York la 7:40 a.m. iar la Londra a crescut cu 4,9% la 30,97 dolari/baril, scrie Mediafax.

Petrolul Brent pentru luna iulie a crescut cu 3,8% până la 33,74 dolari după o creștere de 4,9% săptămâna trecută.

Președintele rezervației federale Jerome Powell a avertizat că acțiunile și alte active care au crescut brusc în ultima lună ar putea suferi „scăderi semnificative” în lipsa măsurilor de combatere a virusului. Recuperarea economică a SUA s-ar putea întinde până la sfârșitul anului viitor, a spus el într-un comentariu difuzat duminică seara la televiziunea americană.

Redactare G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

EXCLUSIV Început abrupt de emisiune: ”Florin ne-a cutremurat cu o veste”. Dezvăluirea făcută imediat, în direct

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Compania ungară Mol susţine că renunţarea la importurile de petrol rusesc este nerealistă, în pofida eforturilor europene

Ungaria se anunță pregătită să renunțe la petrolul rusesc. Care e însă prețul pe care UE ar trebui să-l plătească

„Efectele climei smulg bucăţi din fiecare economie și distrug vieţi”. Avertisment dur la COP29, înainte de reuniunea liderilor G20

Putin micșorează compensațiile pentru cei răniți în luptă. Institutul pentru Studiul Războiului: „Sistemul devine nesustenabil”

Partenerii noștri