Live

Exclusiv Marcel Boloș îl laudă pe Ilie Bolojan și crede că modelul restructurărilor de la CJ Bihor trebuie preluat și „la nivel central”

Data publicării:
Ilie Bolojan, șeful CJ Bihor (s) a fost lăudat de ministrul Finanțelor, Marcel Boloș (d). Colaj fotografii Inquam Photos/George Călin

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a apreciat vineri, la Digi 24, modul în care președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, a reușit să eficientizeze activitatea instituției pe care o conduce prin reducerea numărului de angajați, chiar fără existența unei prevederi legale, și a considerat că un astfel de model poate fi preluat și la nivelul Executivului, de către instituțiile guvernamentale.

„Nu vreau să-l ridic în slăvi pe Bolojan, dar dumnealui, fără prevedere legală, a redus (personalul din CJ Bihor) de la 298 de angajați, la 85”, a spus ministrul Finanțelor, care a recunoscut existența unor „situații ridicole” în ceea ce privește activitatea desfășurată de funcționarii publici la anumite instituții de stat pe care nu le-a nominalizat.

Întrebat dacă „modelul Bolojan” de restructurare a numărului de angajați de la o instituție trebuie să fie adoptat și în cadrul Executivului, Marcel Boloș a răspuns:

„Omul sfințește locul. Fiecare conducător de instituție să își facă propria evaluare la resursele pe care le gestionează. Dacă în Bihor s-a putut să avem acest model cu cheltuieli de funcționare de 30% și 70% cheltuieli de investiții, trebuie să existe astfel de situații și la nivel central”, a spus ministrul Finanțelor.

În urmă cu patru ani, Ilie Bolojan, proaspăt ales preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Bihor, a anunţat în prima sa conferinţă de presă de la preluarea funcției că va da afară jumătate din angajații CJ: 86 vor fi concediaţi și vor rămâne 88. Ilie Bolojan a declarat cu acea ocazie că mulți angajați ai CJ efectiv nu au „obiectul muncii”, dar primesc salarii mari, inclusiv bonusuri de până la 50% pentru participarea la proiecte europene „cu mize mici”.

Editor : M.L.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Bani de la fondul de Urgență pentru refacera caselor distruse de inundații

Guvernul alocă 2,5 miliarde lei pentru PNDL și PNRR, 570 milioane lei la A7. Ciolacu: Investiţiile nete în economie au atins un record

Kelemen Hunor critică proiectul de amnistie fiscală al guvernului: „Cei care sunt șmecheri iar sunt scutiți”

Nu crede că va exista o remaniere înainte de alegeri. Câciu: Cu ministrul de Finanţe e mai complicat să te joci cu declaraţiile

Partenerii noștri